voetbalzone

Lovende Gerrard claimt: ‘Hij moet zo snel mogelijk worden vastgelegd’

Daniel Cabot Kerkdijk17 mrt 2014, 23:45
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2014, 23:45
Advertentie

Als het aan Steven Gerrard ligt, krijgt Brendan Rodgers zo snel mogelijk een nieuwe verbintenis bij Liverpool voorgelegd. De manager van the Reds heeft op Anfield nog maar een contract tot de zomer van 2015, al is er een optie voor nog een contractjaar. Gerrard is echter van mening dat de Fenway Sports Group, de eigenaren van Liverpool, niet twee keer moeten nadenken over een nieuwe en lucratievere overeenkomst voor de oefenmeester, die bezig is aan zijn tweede seizoen.

voetbalzone

Liverpool is al in het tweede seizoen van Rodgers tot een outsider voor de landstitel uitgegroeid en daar is de 41-jarige manager voor een groot deel verantwoordelijk voor, zo claimt Gerrard. Liverpool staat maar vier punten achter koploper Chelsea, dat bovendien een duel meer heeft gespeeld. “Brendan is een revelatie. Hij blijft maar puzzelen, zoekende naar de beste opstellingen en tactieken. Het heeft zijn uitwerking niet gemist. Hij is een jonge manager die het heeft verdiend om manager van Liverpool te zijn en elke week maar beter wordt. Hij heeft zonder meer voor frisse lucht gezorgd.”

“Ik beoordeel nooit een voetballer, een manager of een lid van de technische staf tot het moment dat ik persoonlijk kennis heb gemaakt”, vervolgt Gerrard. “Nu ik dagelijks met Rodgers samenwerk, kan ik zeggen dat ik compleet onder de indruk ben geraakt van zijn trainingen en de volwassenheid in zijn werkzaamheden. Ik leer elke dag van Rodgers. Hij is fantastisch voor mij geweest en ik weet zeker dat de rest van de spelers daar net zo over denkt. Ik hoop dat men in Boston (waar eigenaar John W Henry is gevestigd, red.) zo snel mogelijk in beweging komt. Hij moet zo snel mogelijk worden vastgelegd.”

“Als een voetballer zich in een dergelijke situatie bevindt, met een contract voor nog een jaar, dan wil je dat de club zo snel mogelijk actie onderneemt. Dat hoop ik nu ook. In mijn optiek verdient hij een zeer lang contract. Ik denk dat hij perfect is voor Liverpool. Een beter one-on-one management heb ik niet meegemaakt, hij kan met alle voetballers omgaan. Hij zorgt ervoor dat je vol zelfvertrouwen het veld ingaat”, verzekert Gerrard, die in zijn loopbaan uitsluitend voor Liverpool speelde.

Bezig met laden …