voetbalzone

Lovende woorden van Gerrard: 'Maar één of twee spelers beter dit seizoen'

Daniel Cabot Kerkdijk20 feb 2013, 20:30
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2013, 20:30
Advertentie
/

Luis Suárez maakt misschien wel zijn beste seizoen door. De 26-jarige aanvaller scoorde deze voetbaljaargang al 26 keer voor Liverpool, waarvan 18 in de Premier League. Steven Gerrard, vaak aangever van de Uruguayaan, prijst de ex-speler van FC Groningen en Ajax in gesprek met BBC de hemel in..

Liverpool kent met de huidige zevende plaats een matig seizoen, maar Suárez onttrekt zich aan de malaise. Gerrard kan dat alleen maar toegeven. “Voor mij is hij de speler van het jaar, van de Engelse en de andere competities”, zegt de 32-jarige Engelsman. “Er zijn misschien één of twee spelers waarvan je kan zeggen dat zij beter zijn dan Suárez dit seizoen. Het is beangstigend om te bedenken dat hij nog beter kan.”

De druk zal donderdagavond eens te meer liggen op de schouders van Suárez. Liverpool ontvangt Zenit Sint-Petersburg voor de return in de knock-outfase van de Europa League. In Rusland werd met 2-0 verloren. “Ik zou het geweldig vinden als deze wedstrijd door een magisch of briljant moment van Suárez wordt beslist. Door het seizoen dat hij doormaakt, verdient hij dat ook.”

Bezig met laden …