voetbalzone

Löw aangepakt: ‘Die man heeft altijd iets om over te zeuren’

Erik van Dam11 jul 2016, 14:10
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2016, 14:10
Advertentie

Joachim Löw uitte vrijdag zijn onvrede over de uitbreiding van 16 naar 24 deelnemers aan het EK. Het toernooi in Frankrijk was de eerste editie waarbij er zoveel landen mochten deelnemen en Löw vond dat maar niets: het is niet goed voor het voetbal, merkte de Duitse bondscoach op. Martin O’Neill vindt dat Löw aan het zeuren is.

/

In gesprek met TV3 countert de bondscoach van Ierland de woorden van Löw. “Die man heeft altijd iets om over te zeuren, joh. In oktober was hij ook aan het klagen toen wij ze versloegen. Hij houdt er gewoon van, hij klaagt alleen niet als Duitsland wint. Ik denk dat sommige grote landen er net zo tegenaan als sommige grote teams in Engeland. Daar wilden ze ook niet naar de amateurs afreizen, uit angst voor een beschamende nederlaag.”

Ierland overleefde een groep met Italië, België en Zweden, maar sneuvelde vervolgens in de achtste finales tegen de latere finalist Frankrijk. Nu richt O’Neill het vizier op de kwalificatiereeks voor het WK 2018. Daarin zijn Wales, Servië, Oostenrijk en Georgië de tegenstanders. “We willen er niet voortijdig uitvliegen, dus we moeten weer een stap zetten. Hopelijk hebben de spelers nu het vertrouwen dat er twee jaar terug nog niet was.”

Bezig met laden …