voetbalzone

Löw: ‘Al onze tegenstanders vinden het moeilijk grip op hem te krijgen’

Erik van Dam28 jun 2014, 11:13
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2014, 11:13
Advertentie

Thomas Müller is vooralsnog de grote uitblinker bij Duitsland op het WK 2014. De aanvallende middenvelder annex aanvaller begon in de basis aan alle drie de groepswedstrijden van die Mannschaft: tegen Portugal maakte hij een hattrick, tegen Ghana scoorde hij niet en tegen de Verenigde Staten werd hij matchwinner. Bondscoach Joachim Löw is uitermate tevreden over Müller.

voetbalzone

“In aanloop naar het WK werd al snel duidelijk dat hij fysiek en mentaal ongelooflijk goed in vorm was. Al onze tegenstanders vinden het nu moeilijk grip op hem te krijgen. Zijn loopacties zijn uitermate slim en hij blijft maar opduiken in de zestien meter. Hij is al weken goed in vorm”, zegt Löw trots. “Ik heb ook het idee dat het hem allemaal gemakkelijk afgaat, de bewegingen en de acties.”

Maandag mag Müller laten zien dat hij zijn goede vorm ook door kan trekken richting de achtste finales. Dan is Algerije de tegenstander in Porto Alegre. Müller maakte vier jaar geleden al vijf goals in Zuid-Afrika en staat nu dus in totaal op negen. Miroslav Klose (15), Gerd Müller (14), Jürgen Klinsmann (11) en Helmut Rahn (10) maakten er nog meer.

Bezig met laden …