voetbalzone

Löw baalt: 'Dit leek nergens op'

12 jun 2008, 20:34
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2008, 20:34
Advertentie
Na de verrassende 2-1 nederlaag tegen Kroatië reageerde men teleurgesteld in het Duitse kamp. Bondscoach Joachim Löw vond dat het nergens op leek, terwijl spelmaker Michael Ballack repte over 'een bittere pil'. "Maar we kunnen ons nog steeds plaatsen", wist de middenvelder van Chelsea.

Ballack reageerde direct na de wedstrijd vermoeid. "We kwamen maar zeer moeilijk in de wedstrijd", zei de middenvelder tegen de Duitse pers. "De Kroaten speelden erg compact en wij bewogen veel te weinig zonder bal, waardoor we weinig kansen konden creëren. Wellicht dachten we dat we er al waren na de wedstrijd tegen Polen, maar nu weten we dat we nog een keer moeten winnen."

Bondscoach Löw was geschrokken van het niveau dat zijn ploeg had gehaald. "Deze prestatie lijkt niet op de prestatie die we leverden tegen Polen", zei de oefenmeester. "Toen vond ik ons goed spelen, nu leek het nergens op. Eigenlijk haalde niemand zijn niveau. Vooral in de eerste helft miste ik een heleboel bij mijn ploeg."

"In de tweede helft werd het iets beter, hoewel het nog steeds niet goed was", vervolgde Löw. "Via de flanken konden we meer druk zetten, maar kansen creëerden we nauwelijks. Het was niet goed." Extra teleurgesteld was Löw in invaller Sebastian Schweinsteiger, die in de slotfase tegen een rode kaart aan liep. "We hadden nog zo afgesproken dat we ons niet zouden laten provoceren. Erg teleurstellend."
Bezig met laden …