voetbalzone

Löw experimenteert erop los in eerste oefenwedstrijd van Duitsland

Thijs Post13 mei 2014, 22:32
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2014, 22:32
Advertentie
voetbalzone

De nationale ploeg van Duitsland heeft dinsdag de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK in Brazilië afgewerkt. Tegen buurland Polen werkten de Duitsers een doodsaaie wedstrijd af: 0-0. Of er voor Duitsland nog werk aan de winkel is met het oog op het WK? Die conclusie kan absoluut niet getrokken worden: de grote namen waren niet aanwezig bij die Mannschaft.

Bondscoach Joachim Löw kon geen beroep doen op de spelers van Bayern München en Borussia Dortmund, die zaterdag nog een bekerfinale tegen elkaar afwerken. Spelers als Manuel Neuer, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Mario Götze, Marco Reus en Marcel Schmelzer waren daardoor niet aanwezig. Ook alle spelers die in het buitenland actief zijn (denk aan Mesut Özil, Per Mertesacker, Miroslav Klose en Sami Khedira) hadden zich nog niet gemeld.

voetbalzone

Het was voor de spelers die het wel mochten doen in de Imtech Arena van Hamburger SV dan ook vooral zaak om zich in de kijker te spelen bij de bondscoach. Daar kwam niet veel van terecht. In aanvallend opzicht wist Duitsland (met Julian Draxler als aanvoerder) maar weinig te creëren. Polen, zonder Robert Lewandowski maar met Mateusz Klich van PEC Zwolle, stond verdedigend goed en gaf weinig ruimte weg.

Ook na de onderbreking viel er bijzonder weinig te genieten. Bij Polen mocht Arkadiusz Milik, die in de belangstelling staat van Ajax, nog invallen. Veel potten kon hij niet breken en de grootste kans van de wedstrijd was in de slotfase voor de Duitsers. De halve omhaal van André Hahn werd maar net van de lijn gehaald. Overigens liet Löw in het duel met Polen liefst twaalf spelers debuteren, een absoluut record voor die Nationalelf.

Bezig met laden …