voetbalzone

Löw: ‘Italië verliest van Costa Rica, Nederland wint bijna niet van Australië’

Erik van Dam20 jun 2014, 21:47
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2014, 21:47
Advertentie
voetbalzone

In aanloop naar het WK 2014 leken er wat strubbelingen te zijn bij Duitsland, maar het team van Joachim Löw rekende in de openingswedstrijd keihard af met Portugal (4-0). Zaterdag is Ghana de volgende opponent en Löw weet dat zijn spelers dan weer volop aan de bak moeten. “De eerste wedstrijd winnen is geweldig, maar we moeten gewoon door”, waarschuwt de bondscoach van die Mannschaft.

“Aan één overwinning heb je niet genoeg, dus we willen gefocust blijven. Italië verliest van Costa Rica, Nederland wint bijna niet van Australië… psychologisch gezien moet je heel voorzichtig en alert blijven. Dat hebben we ook gezien in 2008 en 2010”, zegt Löw. In Zuid-Afrika verpulverde zijn team achtereenvolgens Engeland (4-1) en Argentinië (4-0) in de achtste- en kwartfinales, maar daarna ging het mis tegen Spanje.

Löw denkt dat Ghana zal spelen alsof het om een finale gaat. De Afrikanen verloren hun eerste duel met 2-1 van de Verenigde Staten, dus moet er nu gewonnen worden. “Doen ze dat niet, dan gaan ze waarschijnlijk niet verder in het toernooi. Ze zullen dus knokken, tot het eind. Ze zijn sterk en fit en ze spelen graag vooruit. Zelfs bij hoge temperaturen blijven ze nog negentig minuten gaan”, weet Löw.

Bezig met laden …