voetbalzone

Löw laakt Duits publiek: ‘Dat ze hem dan uitfluiten is niet goed, niet sportief’

Peter Nusselder27 mrt 2013, 08:56
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2013, 08:56
Advertentie

Joachim Löw had dinsdagavond weinig te klagen, nadat het Duits elftal de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan met 4-1 had gewonnen en Duitsland zich al bijna verzekerd heeft van deelname aan het toernooi om de wereldtitel, over ruim een jaar in Brazilië. Toch had de bondscoach een klacht.

/

Voordat Marco Reus met zijn tweede treffer van de avond de eindstand op het scorebord zette, ging keeper Manuel Neuer in de fout en stelde hij Heinrich Schmidtgal in staat om voor 3-1 te zorgen. Het leidde ertoe dat de goalie van Bayern München werd uitgefloten door zijn eigen supporters en dat geslaagde acties in het restant van het duel vergezeld gingen van cynisch applaus van de toeschouwers.

De opstelling van het publiek in Neurenberg schoot Löw in het verkeerde keelgat. “Die fout maakt hij, dat mag je hem aanrekenen. Maar wat ik niet goed vind, is dat ze hem dan uitfluiten. Terwijl hij in de afgelopen jaren geweldige prestaties heeft geleverd. Als hij een fout moet je hem niet continu uitfluiten. En dat hij daarna ironisch bejegend wordt, vind ik ook onsportief”, maakt de bondscoach duidelijk in gesprek met de ARD.

Bezig met laden …