voetbalzone

Löw: ‘Late aftrap tegen Kazachstan moet geen verschil maken’

Robert Smid12 okt 2010, 09:41
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2010, 09:41
Advertentie
/

Bijna vierduizend kilometer verder van huis moet Duitsland opnieuw drie punten uit het vuur zien te slepen tijdens de strijd om kwalificatie voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Op bezoek bij Kazachstan zal het de Mannschaft echter niet al te gemakkelijk gemaakt. Bondscoach Joachim Löw maakt zich daar echter niet zo druk om. “We willen en moeten gewoon winnen.”

De omstandigheden in Kazachstan zijn voor de Duitsers niet bepaald ideaal te noemen. Buiten de lange reis naar het land zijn er meerdere factoren die meespelen. Zo wordt de wedstrijd van dinsdag op kunstgras afgewerkt. Daarbij wordt het eerste fluitsignaal pas om 23.00 uur plaatselijke tijd (19.00 Nederlandse tijd, red.) gedaan, waardoor het even omschakelen zal worden voor de meeste spelers.

Löw wil echter niet al te veel aandacht aan de moeilijke omstandigheden schenken en denkt liever aan het belangrijkste: het resultaat. “Wij zullen dezelfde houding aannemen als tegen Turkije”, zo stelde de keuzeheer strijdlustig tegenover diverse Duitse media in Kazachstan. “De late aftrap moet daarin geen verschil maken.” Löw heeft de beschikking over dezelfde spelers als tegen Turkije.

Bezig met laden …