voetbalzone

Löw neemt Duits elftal niets kwalijk na historische nederlaag

Erik van Dam12 okt 2014, 00:20
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2014, 00:20
Advertentie

Duitsland won bijna drie maanden geleden het WK 2014, door in de finale af te rekenen met Argentinië. In de periode erna zijn de resultaten echter niet erg denderend geweest. Vorige maand werd eerst verloren van de Argentijnen in een vriendschappelijke ontmoeting (2-4) en daarna werd krap gewonnen van Schotland (2-1). Zaterdagavond verloren Joachim Löw en zijn spelers echter voor het eerst in de historie van Polen (2-0).

voetbalzone

Arek Milik en Sebastian Mila schreven geschiedenis in Warschau en stuurden de Duitsers weg met een nederlaag: een unicum. Löw wilde echter niet te dramatisch doen over het verlies in de tweede EK-kwalificatiewedstrijd. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar ik kan het team niks kwalijk nemen, hoogstens dat we niet zorgvuldig genoeg met de kansen zijn omgegaan”, zei hij.

De bondscoach, die al acht jaar in functie is, keek graag weer snel vooruit naar dinsdag. Dan komt Ierland op bezoek in Gelsenkirchen en gaat die Mannschaft weer op jacht naar drie punten. “We moeten ons herstellen en moeten de krachten bundelen en dan zullen we de wedstrijd tegen Ierland winnen.”

Bezig met laden …