voetbalzone

Löw: ‘Overtreding Klose niet ernstig, maar hij moet voorzichtiger zijn’

Matthijs van Laar18 jun 2010, 16:33
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2010, 16:33
Advertentie

Bondscoach Joachim Löw van Duitsland baalde logischerwijs na afloop van de 0-1 nederlaag tegen Servië. De oefenmeester vond dat zijn ploeg niet onder had gedaan voor de tegenstander, maar moet dus wel op de blaren zitten. Die Mannschaft had dat aan zichzelf te wijten. Spits Miroslav Klose pakte namelijk rood en collega Lukas Podolski miste een strafschop.

/

Löw wilde zijn spelers dat echter niet verwijten. “Klose maakte geen ernstige overtreding, maar hij moet wel voorzichtiger zijn”, zei de keuzeheer. “Het tegendoelpunt hadden we ook kunnen vermijden, terwijl Podolski zo’n buitenkans normaal gesproken benut. Hij en Bastian Schweinsteiger zijn normaliter zekerheidjes. Ik denk dat ik mag concluderen dat we weinig geluk hebben gehad. We hebben genoeg kwaliteit.”

Klose zelf vond een tweede gele kaart voor zijn overtreding op Dejan Stankovic zwaar gestraft. “De scheidsrechter had me ook nog een keer kunnen waarschuwen. Ik wilde de bal spelen. Voetbal is een teamsport en daarbij horen dit soort duels. De ploeg heeft er daarna nog alles aan gedaan en goed gespeeld, maar het mocht niet baten.”

De misser van de strafschop kwam eveneens aan het woord. “Zo slecht schoot ik hem niet in”, aldus Podolski. “Normaal gesproken schiet ik raak en dat moet ik meenemen voor de volgende wedstrijden. Deze nederlaag is natuurlijk erg zuur, want we hadden een grote stap richting de volgende ronde kunnen zetten.”

Radomir Antic, bondscoach van de Serviërs, was uiteraard wel opgetogen. “In de eerste helft vond ik ons zeer goed. De tweede helft hebben we de voorsprong verdedigd, waardoor we op de defensie moesten leunen. Eigenlijk wilde we meer naar voren spelen, maar we hadden teveel last van de Duitse druk. Ik ben echter blij dat we het gered hebben.”

Bezig met laden …