voetbalzone

Löw selecteert achttien wereldkampioenen en heeft weer plek voor Gómez

Bart Kruyt29 aug 2014, 11:22
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2014, 11:22
Advertentie

Mario Gómez hoopte mee te mogen naar het WK in Brazilië, maar Joachim Löw wilde geen risico nemen met de aanvaller van Fiorentina, die in het afgelopen seizoen lang geblesseerd was geweest. Miroslav Klose kreeg de voorkeur en hij werd in Zuid-Amerika WK-topscorer aller tijden. Vervolgens zette Klose een punt achter zijn interlandloopbaan en nu heeft Löw weer plek voor Gómez.

voetbalzone

Löw heeft vrijdag zijn selectie bekendgemaakt voor de oefenwedstrijd tegen Argentinië, een herhaling van de WK-finale, en de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland. De selectie lijkt erg op de groep die Löw meenam naar Brazilië: de bondscoach selecteerde achttien wereldkampioenen. Verder heeft hij dus plaats voor Gómez en ook Marco Reus van Borussia Dortmund, die kort voor het WK geblesseerd afhaakte, mag zich weer melden.

Löw heeft ervoor gekozen om 21 in plaats van de gebruikelijke 23 spelers op te roepen en verdediger Antonio Rüdiger van VfB Stuttgart maakt de groep compleet. Na het WK stopte niet alleen Klose bij die Mannschaft, maar ook Philipp Lahm en Per Mertesacker en zij zijn er dus ook niet bij.

De volledige selectie:

Doel: Manuel Neuer (Bayern München), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Verdediging: Jerome Boateng (Bayern München), Erik Durm, Matthias Ginter, Kevin Grosskreutz (allen Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Antonio Rüdiger (VfB Stuttgart)

Middenveld: Julian Draxler (Schalke 04), Mario Götze (Bayern München), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach), Toni Kroos, Sami Khedira (beide Real Madrid), Thomas Müller (Bayern München), Mesut Özil (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund)

Aanval: Mario Gomez (Fiorentina), Andre Schürrle (Chelsea) en Lukas Podolski (Arsenal).

Bezig met laden …