voetbalzone

Löw treurt: 'In de kleedkamer zijn behoorlijk wat tranen gevallen'

Bart Kruyt28 jun 2012, 23:30
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2012, 23:30
Advertentie

De Duitse pers ging er eigenlijk al van uit dat Duitsland revanche zou krijgen voor de verloren EK-finale van vier jaar geleden, maar het liep allemaal anders. Favoriet Duitsland werd in de halve finale uitgeschakeld door Italië, zodat het toernooi voor die Mannschaft voorbij is. "De teleurstelling is enorm en in de kleedkamer zijn behoorlijk wat tranen gevallen", zei Joachim Löw.

/

De bondscoach kreeg na de 1-2 nederlaag de nodige vragen over zijn opstelling, maar daar lag de nederlaag volgens Löw niet aan. "In de eerste drie wedstrijden hebben we ook gewonnen met Mario Gómez en Lukas Podolski in de ploeg", zei de keuzeheer. "Maar de doelpunten komen voort uit fouten die we niet mogen maken. Bij de eerste treffer mag die voorzet nooit komen en bij de tweede is er niemand in de buurt van Balotelli. Als je 0-2 achterstaat tegen Italië, weet je dat het moeilijk wordt."

"In de tweede helft hebben we er nog alles aan gedaan om terug te keren in de wedstrijd, maar de aansluitingstreffer viel te laat", vervolgde Löw. "Het team heeft met hart en ziel geknokt, maar het mocht niet zo zijn. De teleurstelling is groot, maar de ploeg kan terugkijken op een goed toernooi en dit elftal kan in de toekomst nog beter worden."

Bezig met laden …