voetbalzone

Löw ‘veilig tot weerzien met Oranje’; invloedrijk BILD roept op tot ontslag

Dominic Mostert14 okt 2018, 23:52
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2018, 23:52
Advertentie

Ook als Duitsland maandag verliest van Frankrijk, wordt Joachim Löw niet ontslagen als bondscoach van die Mannschaft. Volgens het doorgaans goed ingevoerde BILD is het bestuur van de voetbalbond (DFB) van mening dat een nieuwe bondscoach niet genoeg tijd zou hebben om zich voor te bereiden om zijn eventuele debuut, tegen het Nederlands elftal op 19 november in de Nations League.

Als Löw vervangen zou worden na een nederlaag tegen Frankrijk, dan loopt zijn opvolger het gevaar om meteen 'afgemaakt' te worden als het resultaat tegen Nederland ook zou tegenvallen. Mocht er toch een nieuwe bondscoach komen, dan zal die waarschijnlijk debuteren in de interlandperiode van maart 2019. Wel eist de Duitse voetbalbond naar verluidt dat Löw maandag een opstelling samenstelt 'zonder rekening te houden met prestaties uit het verleden'. De keuzeheer wordt flink bekritiseerd omdat hij vasthoudt aan spelers die faalden op het WK.

Dat is een van de redenen waarom het invloedrijke BILD zondagavond in een opiniestuk oproept tot het ontslag van Löw. "Een trainer die twaalf jaar uitstekend heeft gepresteerd, verdient een kans om aan te tonen dat hij beter kan dan op het WK in Rusland. Maar helaas heeft Löw niet aangetoond dat hij dat kan. Niemand had verwacht dat we Frankrijk of Nederland met 5-0 zouden verslaan, maar we hadden wel een plan voor de toekomst verwacht. We wilden zien hoe Löw het team wil smeden in de aanloop naar het EK 2020."

"In plaats daarvan speelden Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller tegen Frankrijk. En ook tegen Nederland was het weer Boateng, Hummels, Müller. Hij blijft bang om moeilijke beslissingen te nemen over de spelers met wie hij wereldkampioen werd. Het is genoeg, Yogi. Wat hebben Julian Brandt, Leroy Sané en Niklas Süle gedaan om géén basisplaats te verdienen? Van Nederland verliezen met een gewaagd elftal, met de gezichten van morgen, is wat anders dan verliezen met de gezichten van gisteren."

"Het winnen van de Confederations Cup in 2017 lijkt voor Löw niet zoveel waard, gezien zijn relatie met Sebastian Rudy en Julian Draxler", aldus de grootste krant van Duitsland. "Hoe kan de volgende generatie zich ontwikkelen als die niet speelt? Löw toont opnieuw aan geen Bessermacher te zijn, maar iemand die denkt het allemaal te weten. Net als in de halve finale van het EK 2012 tegen Italië, toen hij tegen al het advies in sleutelde aan zijn ploeg en verloor. Net als in 2018, in de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea, toen hij tegen al het advies in met Mesut Özil en Sami Khedira speelde en verloor. Het is genoeg, Yogi."

Bezig met laden …