voetbalzone

Löw verrast met Klose, Schürrle en Reus in basiself

Erik van Dam22 jun 2012, 15:30
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2012, 15:30
Advertentie

Duits bondscoach Joachim Löw lijkt bereid risico's te nemen in de kwartfinalewedstrijd tegen Griekenland op het EK, vrijdag. Zowel Kicker als TZ en BILD melden in de middaguren dat Miroslav Klose, André Schürrle en Marco Reus tegen de Grieken een plek in de basis toebedeeld krijgen. Klose speelde in de drie groepsduels 47 minuten; Schürrle nog geen dertig en Reus speelde nog helemaal niet op het toernooi.

/

De 'slachtoffers' van Löws wijzigingen in het elftal zijn Mario Gómez (drie goals), Lukas Podolski (één) en Thomas Müller. De twee aanvallers en de aanvallende middenvelder begonnen iedere wedstrijd in de basis en werden vaak pas laat in de tweede helft naar de kant gehaald. Geen van de drie is geblesseerd of niet fit, maar toch durft Löw het aan om de drie belangrijke krachten buiten de basis te houden.

Met het inbrengen van Klose weet de bondscoach zich in elk geval verzekerd van armslag voorin. De 34-jarige spits is houder van het record interlanddoelpunten: hij maakte er al 63 in 119 optredens. Mocht hij spelen, dan wordt Miro de oudste Duitse spits die ooit op een EK speelde. Op voorgaande toernooien liet hij al vaak zien zich thuis te voelen op grote eindronden. Schürrle, die tegen Denemarken mocht invallen, staat als international al op vijftien duels en zeven goals en klopt daarmee stevig op de deur.

Reus is de minst ervaren van het trio Reservisten. Hij uitte enkele dagen geleden nog zijn ongenoegen over zijn absolute bijrol bij de nationale ploeg, maar lijkt nu dus een kans te krijgen tegen de Grieken. Geheel verrassend komen de wijgingen van Löw overigens niet. Hij zei al zich niet te verbergen voor eventuele wijzigingen in de basiself. De coach lijkt iedereen scherp en fit te willen houden voor de eventuele halve finale, tegen Engeland of Italië.

Bezig met laden …