voetbalzone

Löw wijst nieuwe ‘Kapitän’ aan na afscheid van Schweinsteiger

Erik van Dam01 sep 2016, 16:21
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2016, 16:21
Advertentie

Manuel Neuer is de nieuwe aanvoerder van Duitsland. De doelman van Bayern München neemt de aanvoerdersband over van Bastian Schweinsteiger, die woensdagavond zijn laatste interland speelde. Hij maakte vorige maand bekend zich niet meer beschikbaar te stellen voor die Mannschaft en zich alleen nog op zijn loopbaan in clubverband te richten.

/

Neuer is nu dus de nieuwe eerste aanvoerder. De dertig jaar oude keeper maakt al zeven jaar deel uit van de kern van Duitsland en is een onbetwiste sleutelspeler onder bondscoach Joachim Löw. Met zijn 71 optredens is Neuer bovendien één van de meest ervaren mannen in de groep: alleen Thomas Müller (78) en Mesut Özil (80) kwamen nog vaker voor het nationale team uit.

Löw laat weten dat Neuer voor hem de meest logische kandidaat was. “Zijn prestaties zijn uitstekend, hij staat altijd klaar voor de ploeg, is een teamspeler en een voorbeeld. Bovendien heeft hij grote menselijke kwaliteiten: hij neemt verantwoordelijkheid, gaat voorop, blijft rustig, heeft aanzien en naar zijn mening wordt geluisterd”, aldus de coach.

Bezig met laden …