voetbalzone

Löw wuift problemen spelers Dortmund en Bayern weg: 'Niks van gemerkt'

Matthijs van Laar12 nov 2013, 14:20
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2013, 14:20
Advertentie

De toenemende rivaliteit tussen Bayern München en Borussia Dortmund brengt gevaren met zich mee voor de Duitse nationale ploeg, maar bondscoach Joachim Löw maakt zich geen zorgen. Zijn favoriete elftal bestaat grotendeels uit spelers van de twee heersende machten in de Bundesliga, maar van onderlinge animositeit is volgens de keuzeheer geen sprake. "Ik herken me niet in de problemen die door de media worden geschetst", zei hij dinsdag.

/

Löw neemt de vermeende problematiek echter wel serieus en geeft toe dat hij diverse spelers aan de tand heeft gevoeld. "Als ik de ploeg observeer en gesprekken voer, komt daar geen antipathie uit naar voren. Ik heb dus niks om me zorgen over te maken en weet ook niet waarom Marco Reus, Ilkay Gündogan en Marcel Schmelzer een probleem zouden hebben met andere spelers."

Löw geeft wel toe dat het inpassen van het Dortmund-drietal niet volledig geruisloos is verlopen. "Maar het was niet zo dat de spelers van Bayern zeiden: dit accepteren wij niet." Aanvoerder Phillap Lahm en reserveaanvoerder Bastian Schweinsteiger zouden zelfs graag samenspelen met bijvoorbeeld Reus. "Zij hadden ook snel in de gaten dat hij over uitzonderlijke kwaliteiten en vaardigheden beschikt. Dat maakt ons alleen maar beter."

Volgens Franz Beckenbauer, erevoorzitter van Bayern, hebben onderlinge irritaties wel degelijk invloed op de sfeer bij die Mannschaft. Volgens hem zijn de spelers van beide clubs weliswaar gemotiveerd om de oefenduels met Italië en Engeland tot een goed einde te brengen, maar de onderlinge ontmoeting van het weekend daarop (23 november), spreekt meer tot de verbeelding.

Bezig met laden …