voetbalzone

Löw zinspeelt op vertrek bij Duitsland: 'Soms is verandering noodzakelijk'

Erik van Dam16 jun 2012, 07:30
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2012, 07:30
Advertentie

Joachim Löw is nog volop verwikkeld in de strijd op het EK, maar is in zijn hoofd ook bezig met zijn toekomst. De bondscoach van Duitsland staat al zes jaar aan het roer bij die Mannschaft en stuurde zijn land aan tijdens het EK 2008, WK 2010 en het huidige EK. In gesprek met BILD stelt Löw echter dat aan alles een einde komt, dus ook aan zijn functioneren bij de nationale ploeg.

/

“Er komt een tijd dat beide partijen, of misschien alleen ik, het gevoel krijgen dat verandering noodzakelijk is. Soms moet dat. Er komt vanzelf een moment waarop er nieuwe ideeën nodig zijn, waarop ik kan zeggen nu heb ik alles gedaan en dat er behoefte is aan nieuwe motivatie en nieuwe uitdagingen”, aldus de 52-jarige bondscoach.

Als assistent van Jürgen Klinsmann finishte Löw in 2006 als derde met Duitsland op het WK in eigen land. Twee jaar later verloor men de finale van het EK van Spanje en opnieuw twee jaar later, in Zuid-Afrika, was de halve finale het eindstation. De troostfinale tegen Uruguay werd gewonnen, waardoor men opnieuw het brons greep. Löw benadrukt dat hij nog niet klaar is met Duitsland en neemt het WK 2014 nog wel als nieuwe missie.

“Ik weet niet wanneer de tijd die ik noem zal aanbreken, maar ik weet zeker dat ik het tijdig zal herkennen. En als ik het herken, wil ik kunnen terugkijken op een goede periode en carrière. En dat kan ik ook nu. Maar na het EK is het WK in Brazilië gewoon het volgende doel”, aldus Löw. Als hoofdtrainer had hij eerder onder meer VfB Stuttgart, Fenerbahçe, Karslruher SC en Austria Wien onder zijn hoede.

Bezig met laden …