voetbalzone

L'Équipe: PSG is eruit en maakt keuze voor nieuwe hoofdtrainer

Tom Rofekamp18 jun 2023, 14:58
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2023, 14:58
Advertentie

Luis Enrique wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe hoofdtrainer van Paris Saint-Germain. Dat meldt L'Équipe zondag. Volgens de Franse sportkrant moeten er alleen nog enkele details rondkomen voordat PSG zijn nieuwe keuzeheer kan presenteren aan het publiek. Christophe Galtier is ondertussen nog altijd niet formeel ontslagen.

De transfersoap in het Parc des Princes is al sinds de vroege uitschakeling in de Champions League gaande. Het miljardenbal staat bij de clubleiding zeer hoog in het vaandel en daarom kwam de positie van Galtier in het geding. De huidig eindverantwoordelijke van PSG is dicht bij een contractontbinding, maar die moet nog wel officieel bevestigd worden. Enrique lijkt dus zijn opvolger te worden.

Zaterdag werd al bekend dat PSG zou doorschakelen naar 'de volgende topkandidaat' na de afwijzing van eerste keus Julian Nagelsmann. Wie dit betrof, wist L'Équipe toen nog niet. Nu blijkt het dat het om Enrique gaat, die werkloos is sinds zijn vertrek bij het Spaanse nationale team na het WK in Qatar. Daar werd la Roja al in de achtste finale geëlimineerd door Marokko.

Ook José Mourinho en Thiago Motta werden aan de job bij PSG gelinkt. Relevo dacht zelfs dat laatstgenoemde de 'topkandidaat' was waaraan L'Équipe refereerde. Enrique voerde onlangs ook gesprekken met Chelsea, maar vervolgt dus nu zijn loopbaan in Parijs. Naast Spanje had hij in het verleden onder meer Barcelona, Celta de Vigo en AS Roma onder zijn hoede.

Bezig met laden …