voetbalzone

LuaLua krijgt warm onthaal bij Cypriotisch landskampioen Omonia

Daniel Cabot Kerkdijk05 jul 2010, 10:52
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2010, 10:52
Advertentie

Lomana LuaLua zal zijn loopbaan bij de Cypriotisch landskampioen AC Omonia vervolgen. Hiermee treedt de aanvaller in de voetsporen van trainer Takis Lemonis, die eerder al naar de Cyprioten vertrok. Eerder werkten beiden al samen bij het Griekse Olympiakos. LuaLua (29) heeft vooral bekendheid verworven in de periode dat hij in de Premier League voetbalde, de aanvaller heeft namelijk zeven seizoenen in de Engelse hoogste divisie achter zijn naam staan.

LuaLua, die in Engeland onder meer bij Newcastle United en Portsmouth speelde, heeft een contract getekend dat hem de komende twee seizoenen aan de eiland bewoners verbindt. De Congolees zal een belangrijke schakel moeten worden bij Omonia voor het bereiken van de groepsfase van de Champions League. Meer dan duizend fans waren afgelopen zondagavond op het vliegveld om hun nieuwe held welkom te heten. Onder meer doelman Dragoslav Jevric, bekend in Nederland van zijn tijd bij Vitesse, ging hem voor.

Over zijn aankomende werkgever en vernieuwde samenwerking met trainer Lemonis liet LuaLua weten zeer verheugd te zijn. “Ik heb een uitstekende werkrelatie met deze trainer. We hebben samen enkele geweldige dingen meegemaakt”, zo refereerde de Afrikaan aan zijn tijd samen met de keuzeheer in Griekenland. “Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan”, zo besloot LuaLua zijn eerste perspraatje.

Bezig met laden …