voetbalzone

Lucescu Jr. moet Roemenië naar EK 2012 loodsen

29 apr 2009, 14:17
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2009, 14:17
Advertentie
Razvan Lucescu is woensdag door de Roemeense voetbalbond (FRF) aangesteld als nieuwe bondscoach van het land. De 40-jarige keuzeheer neemt de taak over van Victor Piturca, die begin april zijn congé kreeg vanwege de tegenvallende resultaten. Lucescu is momenteel nog actief als clubtrainer van FC Brasow.

Vice-voorzitter van de RFR, Ionut Lupescu, maakte een dag eerder al bekend dat hij de voormalig doelman graag de taken van Piturca over zou zien nemen. “Dit voorstel zal bij het uitvoerend comité worden aangekaart”, verklaarde Lupescu aan Roemeense media. “Naar mijn idee is hij de beste keuze om deze klus op zich te nemen."

Victor Piturca kon begin deze maand inrukken na nederlagen tegen Servië en Oostenrijk in de reeks kwalificatieduels voor het WK 2010. Aan Lucescu de taak om Roemenië, dat kwalificatie voor het WK 2010 zo goed als zeker kan vergeten, naar het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne in 2012 te leiden.

De veertigjarige oefenmeester, wiens vader Mircea momenteel de lakens bij Shakhtar Donetsk uitdeelt, maakte in 2003 bij Brasov zijn trainersdebuut. Het jaar daarop ging hij bij Rapid Boekarest aan de slag. Met die club veroverde de voormalig doelman in 2006 en 2007 de Roemeense beker.
Bezig met laden …