voetbalzone

Lucescu legt Lucarelli geen strobreed in de weg

11 dec 2007, 12:58
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2007, 12:58
Advertentie
Het avontuur van Cristiano Lucarelli bij Shakhtar Donetsk zit er na een half jaar alweer op. Trainer Mircea Lucescu heeft inmiddels te kennen gegeven dat een terugkeer naar de Serie A het beste is voor de 32-jarige aanvaller.

De spits kwam afgelopen zomer over van Livorno, waar hij in vier seizoenen 146 competitieduels speelde en maar liefst 94 keer scoorde. In Donetsk stokt zijn productiviteit echter. In de competitie trof hij vier maal doel, waarvan drie strafschoppen, en in het hoofdtoernooi van de Champions League haalde hij drie keer de trekker over.

“Een terugkeer naar de Serie A is het beste voor Cristiano”, laat Lucescu in het Roemeense tijdschrift SportMagazin weten. “Hij heeft in de Champions League goed gepresteerd, maar de competitie is een ander verhaal. Het is voor een Italiaanse speler moeilijk om te wennen aan de harde speelstijl in Oekraïne.”

Lucarelli liet de afgelopen weken meermaals opmerken welwillend te staan tegenover een terugkeer. Zo wordt onder meer Torino in verband gebracht met de zesvoudig international (drie treffers). De aanvaller kwam tussen 2001 en 2003 al uit voor de Turijnse club, alvorens hij naar Livorno trok.
Bezig met laden …