voetbalzone

Luhukay haalt Duits jeugdinternational voor tussen de palen

Matthijs van Laar26 mei 2010, 14:23
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2010, 14:23
Advertentie

Jos Luhukay heeft met FC Augsburg weer een slag geslagen op de transfermarkt. Eerder versterkte de ambitieuze tweedeklasser zich al met Marcel de Jong van Roda JC en Gibril Sankoh van FC Groningen en vanaf woensdag verdedigt ook de Duitse jeugdinternational Mohamed Amsif de kleuren van FCA. De 21-jarige doelman komt transfervrij over van Schalke 04.

/

Amsif tekende voor twee jaar bij Augsburg en zal de concurrentie aan moeten gaan met Simon Jentzsch. De 34-jarige sluitpost was vorig jaar de eerste keus van Luhukay maar begint op leeftijd te raken. Met vers bloed hoopt Augsburg dit jaar wel bij de eerste twee te eindigen, zodat rechtstreekse promotie naar de Bundesliga afgedwongen wordt.

Voor Amsif betekent het zijn eerste serieuze kans op een plek tussen de palen in het profvoetbal. Hij behoorde het voorbije seizoen wel tot de selectie van Schalke, maar moest genoegen nemen met en plek achter eerste keus Manuel Neuer en diens vervanger Mathias Schober. Zodoende kwam Amsif nog tot geen enkele officieel duel.

Bezig met laden …