voetbalzone

Luis Enrique erkent: ‘Lastig om hem niet op te stellen, ik ken hem goed’

Daniel Cabot Kerkdijk06 dec 2014, 15:25
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2014, 15:25
Advertentie

De wegen van Martin Montoya en Barcelona scheiden komende maand, zo verzekerde zaakwaarnemer Juan de Dios Carrasco vrijdag. De rechterverdediger speelde dit seizoen slechts één wedstrijd voor de Catalanen, daar Luis Enrique de voorkeur geeft aan Daniel Alves en zomeraanwinst Douglas. Dat kreeg Montoya ook zelf van Luis Enrique te horen en dus maakte De Dios Carrasco vrijdag bekend dat zijn cliënt in januari zal vertrekken.

voetbalzone

Luis Enrique werd zaterdag tijdens een persconferentie gevraagd naar de situatie rondom de 23-jarige Montoya. De oefenmeester kent de verdediger zelfs nog uit hun gezamenlijke periode bij Barcelona B. “Iedereen weet dat ik Martin heel goed ken. Iedereen weet ook dat ik het vervelend vind dat sommige voetballers niet aan spelen toekomen. Kun je nagaan als het om Martin gaat. Ik heb alleen maar lovende woorden over voor zijn inzet.”

“De situatie kan op elk moment veranderen”, zo verzekert Luis Enrique daags voor het duel met Espanyol. “En hij werkt er ook hard aan om voor de ommekeer te zorgen. Ik wil dat hij daar mee doorgaat. Hij moet het zijn ploeggenoten zo lastig mogelijk maken, zodra zijn kans er is.” Montoya ondertekende ruim een half jaar geleden een nieuw contract met Barcelona tot de zomer van 2018. De rechterverdediger kon vanaf 1 juli bij Liverpool aan de slag, maar hij koos ervoor om ‘ja’ te zeggen tegen het verbeterde voorstel van de Catalanen.

De trainerswissel in het Camp Nou en het uitblijven van het vertrek van Alves zijn nu funest gebleken voor Montoya, die bovendien zag hoe de club ook nog eens de relatief onbekende Braziliaan Douglas aantrok. Luis Enrique wilde niet reageren op de vraag of hij Montoya in januari uit het Camp Nou ziet vertrekken. “Ik ga het niet over uitgaande transfers hebben. Laten we afwachten wat er met het transferverbod gebeurt. Martin doet zijn uiterste best en gaat ontzettend goed om met deze situatie.”

Bezig met laden …