voetbalzone

Luis Enrique: ‘Ik weet niet of die kritiek op hem wel terecht is’

Erik van Dam25 sep 2015, 23:09
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2015, 23:09
Advertentie

Vorig seizoen keepte Marc-André ter Stegen de wedstrijden van Barcelona in de Copa del Rey en de Champions League en dat deed hij verdienstelijk: beide toernooien wist Barcelona te winnen en er klonk nauwelijks kritiek door op de Duitser. Dit seizoen is dat echter anders. Door een blessure bij concurrent Claudio Bravo keept Ter Stegen momenteel alles en de doelman incasseerde al vijftien tegengoals in zes (!) duels.

voetbalzone

Zaterdag verloor Barcelona met liefst 4-1 van Celta de Vigo en maakte Ter Stegen niet zo’n beste beurt. Claudio Bravo is echter nog niet terug en Luis Enrique zal dus weer op de 23-jarige Ter Stegen moeten rekenen. Dat doet hij echter met plezier, zegt hij. “Ik weet niet of de die kritiek op hem nu terecht of onterecht is. De rol van keeper is speciaal en je kunt gauw oordelen of iemand het goed doet onder de lat of niet.”

“Maar omgaan met kritiek zit in het dna van de spelers. En iedere tegengoal die wij krijgen is niet een tegengoal van Ter Stegen of Bravo, maar van Barcelona als geheel”, benadrukt de trainer van de Catalanen. Zaterdag komt Las Palmas, de nummer veertien van de Spaanse competitie, op bezoek in Camp Nou. De promovendus speelde al jaren niet meer in competitieverband tegen Barcelona.

Bezig met laden …