voetbalzone

Luis Enrique: ‘Jullie zijn zo slecht, dat jullie er hooguit vier of vijf raden’

Daniel Cabot Kerkdijk12 okt 2018, 08:36
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2018, 08:36
Advertentie

Spanje zette donderdagavond de goede reeks onder Luis Enrique door. Na de zeges op Engeland (1-2) en Kroatië (6-0), beide in het kader van de Nations League, volgde in het Millennium Stadium een 1-4 oefenoverwinning op Wales, mede dankzij twee doelpunten van Paco Alcácer. Spanje speelt komende maandag in de Nations League tegen Engeland, een interland waar de bondscoach nog niet over wil uitweiden.

Luis Enrique kreeg de vraag of hij veranderingen gaat doorvoeren, ten opzichte van de interland tegen Wales. “Degenen die niet hebben gespeeld, kunnen jullie een bepaald idee geven. Maar jullie zijn zo slecht, dat jullie er hooguit vier of vijf raden”, beet de bondscoach de journalisten op zijn karakteristieke wijze toe. “Ik juich de concurrentiestrijd alleen maar toe. Er ontbreken vier of vijf spelers ten opzichte van de laatste interlands. Degenen die er nu bij zitten, zijn van een bijzonder hoog niveau.”

“Het is moelijk voor mij, maar tegelijkertijd ook erg aantrekkelijk. Het zijn goede voetballers die zichzelf willen laten zien.” De ex-coach van onder meer Barcelona wilde niet één uitblinker aanwijzen. “Dat zou erg triest zijn. Het geeft een trots gevoel om te zien hoe het team een wedstrijd wil domineren, beter wil zijn. Iedereen heeft volgens mij een voldoende gehaald qua instelling en op het gebied van werk verzetten.”

Luis Enrique is enigszins verbaasd over de manier waarop Spanje onder zijn leiding van start is gegaan. “Ik had mijn begin niet op deze manier voorgesteld. Vanaf dag één kan ik alleen maar lovend zijn over mijn spelers. Het is een geweldige groep en ik denk niet dat ik van mening zal veranderen. Het zal alleen maar moeilijker worden om deel uit te maken van mijn plannen en dat vind ik als trainer alleen maar heerlijk.”

Bezig met laden …