voetbalzone

Luis Enrique kondigt vertrek aan en lijkt op weg naar Barcelona

Erik van Dam16 mei 2014, 13:43
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2014, 13:43
Advertentie

In een speciale persconferentie heeft Celta de Vigo-trainer Luis Enrique vrijdag aangekondigd te vertrekken bij zijn club. Het nieuws rond de 44-jarige oud-middenvelder komt allerminst als een verrassing. Er wordt nu al enkele weken druk gespeculeerd over een baan als hoofdtrainer voor hem bij Barcelona, de club die hij als speler al vele jaren diende. Het afscheid in Vigo is de laatste bevestiging dat hij straks ‘op de markt komt’.

voetbalzone

In Camp Nou is men voornemens afscheid te nemen van trainer Gerardo Tata Martino, ongeacht de uitkomst van de titelstrijd op zaterdag. Barcelona kan dan kampioen worden als het Atlético Madrid klopt, maar het is vrijwel zeker niet voldoende voor Martino om zijn baan te behouden. Niet iedereen is tevreden over hem en dus moet de Argentijn na een seizoen al wijken. Luis Enrique is zijn gedroomde opvolger.

De oud-speler van de Catalanen kondigde vrijdag aan dat hij na dit weekend geen trainer meer zal zijn bij de huidige nummer acht van Spanje. Voorzitter Carlos Mouriño nam als eerste het woord en gaf aan dat de taken van Luis Enrique in Vigo erop zitten. “Hij blijft niet bij ons, al staan de deuren van deze club wel altijd voor hem open.” Zich wendend tot zijn vertrekkende trainer zei Mouriño: “Als je terug wilt keren: dit blijft je huis.”

Luis Enrique bedankte zijn voorzitter voor het in hem gestelde vertrouwen en zei dat hij inderdaad niet bij Celta blijft coachen. “Ik heb het dit jaar moeten stellen zonder mijn vrouw en kinderen, die in Barcelona wonen. Dat was soms erg zwaar voor me, maar ik ben blij dat ik hier heb mogen werken. Ik wens de club veel succes bij de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Of ik naar Barcelona ga? Ik kan niets bevestigen en niets ontkennen. Ik leef in het heden, we zullen zien of er wel of niet iets aangekondigd wordt.”

Bezig met laden …