voetbalzone

Luis Enrique prijst Suárez en Messi: ‘We zullen hem nooit zat zijn’

Erik van Dam25 nov 2014, 23:00
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2014, 23:00
Advertentie

Barcelona won dinsdagavond met 0-4 bij APOEL Nicosia en boekte zo de vierde zege in vijf groepswedstrijden in de Champions League. De Spanjaarden rekende ruim twee maanden geleden nog met magere cijfers (1-0) af met de Cyprioten, maar zetten nu een ruimere score neer. Trainer Luis Enrique kon niet anders dan tevreden zijn, na afloop.

voetbalzone

Lionel Messi maakte een hattrick op het eiland en tilde zijn totaal aantal doelpunten in de Champions League naar 74 stuks. Met zijn eerste goal verbeterde hij het record van Raúl al, die op 71 bleef steken in zijn lange loopbaan. “Messi is de beste speler die er ooit is geweest. We zullen hem nooit zat zijn”, sprak Luis Enrique goedkeurend over zijn sterspeler, die zelf overigens ook blij en tevreden was over de wedstrijd.

“Dit was een wedstrijd die ertoe deed. We wilden drie punten, daar ging het ons om. Zo moeten we doorgaan”, aldus de bejubelde aanvaller. “Ik ben blij dat ik dit record nu in handen heb, want dit is een hele mooie competitie. Maar belangrijker dan dat was dat we vanavond zouden winnen”, sprak Messi bescheiden. “Nu sluiten we af tegen Paris Saint-Germain, dat wordt een pittige wedstrijd. Ze hebben goede spelers en groeien in deze competitie. We gaan wel proberen de groep te winnen.”

Ook Luis Suárez kreeg overigens een compliment van Luis Enrique. De Uruguayaanse spits maakte halverwege de eerste helft op typische wijze de 0-1 voor Barcelona. Hij stond met de rug naar het doel, kreeg de bal aangespeeld en draaide slim weg van de tegenstander: vervolgens schoof hij binnen. Het was zijn eerste officiële doelpunt in een wedstrijd voor de Catalanen. “We wisten dat Luis vroeg of laat zou scoren. Dit is het eerste doelpunt, er zullen er nog vele volgen”, voorspelde Luis Enrique trots.

Bezig met laden …