voetbalzone

Luis Enrique vol lof: ‘In het strafschopgebied is hij een sluipmoordenaar’

Thijs Post17 dec 2015, 13:45
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2015, 13:45
Advertentie

Barcelona moest het in de halve finale van het WK voor clubs doen zonder Lionel Messi en Neymar, waardoor Luis Suárez op moest staan om de honneurs waar te nemen. De aanvaller uit Uruguay stelde niet teleur: hij maakte drie doelpunten tegen Guangzhou Evergrande en met zijn treffers schoot hij Barcelona naar de finale tegen River Plate (3-0).

voetbalzone

“Hij is een sluipmoordenaar in het strafschopgebied”, jubelt trainer Luis Enrique tegen AS over de aanvaller. De coach is ook vol lof over Andrés Iniesta. “Samen met Ivan Rakitic domineerde hij het middenveld. Laag tempo? De eerste helft was niet bijzonder goed van ons, maar we speelden tegen een ploeg met veel mensen achter de bal. Dan moet je het vaker van afstand proberen. Of Messi en Neymar zondag spelen? Dat weet ik nog niet.”

Suárez zelf kon niet anders dan tevreden zijn. “We moesten het doen zonder twee belangrijke spelers, dus we moesten geconcentreerd blijven. Ik hoop dat Messi snel is hersteld en dat hij in de finale kan spelen. Deze zege is ook van hem, van Neymar en van Douglas”, klinkt het. Barcelona speelt zondag in de finale tegen River Plate. “Een sterk team, een van de grootste clubs uit Zuid-Amerika. Het zal een mooie en spectaculaire finale worden.”

Bezig met laden …