voetbalzone

Luis Enrique vol lof: 'Messi kon nog nauwelijks op zijn benen staan'

Matthijs van Laar20 dec 2015, 14:41
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2015, 14:41
Advertentie
voetbalzone

Mét Lionel Messi en Neymar verzekerde Barcelona zich zondagochtend van de derde wereldtitel in de clubhistorie. De twee misten de halve finale tegen Guangzhou Evergrande vanwege blessureleed, maar stonden tegen River Plate gewoon aan de aftrap. De Argentijn opende de score, waarna Luis Suárez de stand met twee goals naar 0-3 tilde.

Het meedoen van Messi mocht volgens Luis Enrique een klein wonder heten. La Pulga kreeg deze week last van nierstenen. “Hij is onze leider. Een paar dagen geleden kon Messi nog nauwelijks op zijn benen staan, maar hij wilde spelen”, zei de coach na afloop.

Luis Enrique was uiteraard ook blij met de prestaties van de andere tien Azulgrana. “We hebben niet alleen de beste spelers, maar we laten de mensen ook genieten van de de geweldige sport die voetbal is.” Dankzij de zege op de kampioen van Zuid-Amerika veroverde Barcelona de vijfde prijs van dit kalenderjaar. Eerder werden al de landstitel, de Copa del Rey, de Champions League en de Europese Super Cup in de wacht gesleept.

Bezig met laden …