voetbalzone

Luis Enrique zwijgt over januari en geeft Santos veeg uit de pan

Erik van Dam17 okt 2015, 12:04
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2015, 12:04
Advertentie

Vanaf 1 januari mag Barcelona weer spelers kopen en meteen gebruiken in de wedstrijden. De FIFA legde de club een transferverbod op van twee perioden, als straf voor het onreglementair rekruteren van minderjarige buitenlandse voetballers. De transferban loopt over anderhalve maand ten einde, maar Luis Enrique zegt nog niet te weten hoe fel Barcelona dan van leer zal trekken.

voetbalzone

“Ik heb het er nog niet met de club over gehad”, sprak de trainer van Barcelona tijdens zijn persconferentie. “Maar al sinds de zomermaanden verkennen we ieder transferstraatje dat je maar kunt bedenken”, voegde hij eraan toe. Luis Enrique zei erbij dat hij ook blij is dat hij kan rekenen op de spelers die hij al tot zijn beschikking heeft. De selectie werd door een paar blessuregevallen wat krapper, maar daardoor komen er talenten aan bod.

“Ik kijk nog steeds naar Sandro en Munir El Haddadi. Ze hebben kwaliteiten en potentie en ik verwacht dat ze hun bijdrage leveren, maar van enige druk op hun schouders is geen sprake”, verzekert Luis Enrique. “Ze hebben al meer minuten gemaakt dan ze zelf waarschijnlijk hadden verwacht en ze hebben ook bijgedragen aan een paar doelpunten. Scoren lukte ze nog niet, maar daar maak ik me totaal geen zorgen om.”

Luis Enrique reageerde ook kort op de situatie van Neymar. Diens oude club Santos diende deze week een klacht in bij de FIFA en eiste dat de aanvaller zes maanden wordt geschorst. De Brazilianen vinden dat zij flinke sommen geld zijn misgelopen bij zijn transfer naar Camp Nou en willen nu gerechtigheid. “Zes maanden schorsing, hè?”, sprak Luis Enrique lachend. “Waarom maken ze er niet meteen zes jaar van?”

Bezig met laden …