voetbalzone

‘Luiz Adriano had wellicht een doodschop moeten krijgen’

Thijs Post21 nov 2012, 18:40
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2012, 18:40
Advertentie
/

Het was waarschijnlijk een van de meest onsportieve momenten van het seizoen: Shakhtar Donetsk-spits Luiz Adriano scoorde tegen FC Nordsjælland, terwijl zijn ploeggenoot Willian de bal terug wilde geven aan de Denen. De door FC Twente verhuurde John stond op het veld en was met stomheid geslagen.

“Shakhtar is een mooie club. Een topclub, mijns inziens. Zij hebben dit niet nodig”, zegt John in gesprek met Sport1. “Het eerste wat wij deden, was op de tegenstander aflopen. Aan de zijkant stak de assistent-coach van Shaktar zijn duim omhoog naar Adriano, zo van: goed doelpunt. Wij vroegen ons af wat er nu ging gebeuren. De coach van Shaktar leek ook niet aan te geven dat zijn spelers de goal terug moesten geven. Ik hoorde vandaag dat hij dat wél tegen zijn spelers had gezegd, maar dat is dan heel verkeerd overgekomen. Wij hebben er niets van gemerkt.”

Shakhtar leek een doelpunt terug te geven. “Bij de aftrap lieten ze onze rechtsbuiten Kasper Lorentzen eerst lopen, maar later vielen ze hem toch aan. Dan weet je dat Shaktar gewoon verder zal spelen. We hebben het er, vandaag ook nog, over gehad of Luiz Adriano wellicht een doodschop moest krijgen. Maar dat zijn emoties achteraf. Het is gebeurd. Het was hier wel het gesprek van de dag, ja.”

Bezig met laden …