voetbalzone

Luiz onbewogen over marginale rol: ‘Ik maak me geen zorgen’

Thijs Post21 nov 2013, 18:25
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2013, 18:25
Advertentie

David Luiz is zeker niet onomstreden bij Chelsea. De international van Brazilië knokt met John Terry en Gary Cahill voor twee plekken in de basisopstelling en de mandekker zit dus regelmatig op de reservebank. Zo stond hij in de voorbije twee wedstrijden van the Blues, tegen Schalke 04 en West Bromwich Albion, niet in de basis. Luiz maakt zich echter geen zorgen.

/

“Het is zoals het altijd is geweest, ik maak me geen zorgen”, zegt Luiz in gesprek met UOL. “Ik train hard en de manager (José Mourinho, red.) heeft opties.” Bondscoach Luiz Felipe Scolari van Brazilië verbindt voorlopig nog geen conclusies aan de bijrol van de verdediger. “Het ligt aan de managers van de clubs wie speelt en wie niet speelt”, zegt de oefenmeester.

“Als ik iemand uitnodig voor de nationale ploeg, doe ik dat op basis van mijn eigen bevindingen. Ik bemoei me niet met de clubtrainers, ik wil ook niet dat zij zich bemoeien met wie ik oproep en wie niet”, aldus Scolari. Luiz speelde dit seizoen slechts vijf competitiewedstrijden bij de club uit Londen.

Bezig met laden …