voetbalzone

Luiz speelde finale met hamstringblessure: ‘Het voelde niet goed’

Thijs Post21 mei 2012, 17:03
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2012, 17:03
Advertentie

Het is geen geheim dat David Luiz niet geheel fit aan de Champions League-finale tussen Chelsea en Bayern München begon. De 25-jarige verdediger was op de weg terug van een blessure, maar door andere blessures en de schorsing van John Terry moest de Braziliaan toch opdraven. Luiz laat in de Engelse media weten dat het niet goed voelde, maar dat hij van opgeven niets wilde weten.

/

“Ik heb 35 dagen niet getraind en twee dagen voor de finale voelde ik weer een enorme pijn in mijn hamstring”, verzekert de mandekker. “Dat wilde zeggen dat ik de finale niet zou gaan redden. Op vrijdag legde ik een test af en bleek dat ik het toch ging halen, maar twintig minuten na de aftrap voelde ik het weer. Het voelde slecht, maar ik heb zelfs 120 minuten kunnen spelen.”

“Ik bleef maar tegen mezelf zeggen dat ik niet van het veld mocht”, vervolgt Luiz. “Ik dacht: ‘ik heb mijn hele leven gewerkt voor deze wedstrijd. Dit was mijn droom, om in deze wedstrijd te spelen’. Ik heb met het hart gespeeld. Die was zo sterk, dat ik niet met mijn lichaam hoefde te spelen. En we hebben de beloning gekregen, we hebben de Champions League.”

Bezig met laden …