voetbalzone

‘Luka en alle andere spelers weten dat Messi zo ver boven de rest uitsteekt’

Chris Meijer04 okt 2018, 07:45
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2018, 07:45
Advertentie

Met twee doelpunten was Lionel Messi woensdagavond van grote waarde voor Barcelona. De Catalanen wisten op Wembley met 2-4 te winnen van Tottenham Hotspur. Ivan Rakitic, die ook eenmaal trefzeker was in Londen, laat zich lovend uit over zijn Argentijnse ploeggenoot en vindt dat hij de Ballon d’Or moet winnen.

“Met alle respect voor spelers die de Ballon d’Or hebben gewonnen: we weten allemaal dat één speler anders is dan de rest en dat is Leo. Soms zijn er omstandigheden die het een beetje veranderen, zoals dat Luka Modric een buitengewoon seizoen speelt. Maar Luka en alle andere spelers weten dat Messi zo ver boven de rest uitsteekt”, tekenen verschillende Spaanse media op uit de mond van Rakitic.

Messi behoort sinds het WK niet meer tot de selectie van Argentinië, maar Barcelona-trainer Ernesto Valverde verwacht dat hij daar spoedig zal terugkeren. “Als Messi niet bij Argentinië speelt, is hij meer uitgerust bij Barcelona. Maar we weten dat hij voor het nationale team wil spelen en daarom zal hij snel wel weer gaan. Voor Barcelona is het belangrijkste dat Messi bij de nationale ploeg gelukkig is”, zegt Valverde in gesprek met het Argentijnse FOX Sports.

“We willen dat hij het goed doet, ongeacht waar hij is. Hij wil zelf graag zoveel mogelijk voor Argentinië doen”, concludeert de oefenmeester van Barcelona. “Messi had wat pech in deze wedstrijd, raakte twee keer de paal. We hadden verwacht dat hij zou scoren en dat heeft hij gedaan. Hij duikt altijd op. Je ziet dat hij gelukkig is en dat is het belangrijkste voor ons.”

Bezig met laden …