voetbalzone

Luka Modric niet kapot te krijgen: ‘Haha, ik laat mijn paspoort straks zien'

Jordi Tomasowa15 jun 2023, 08:03
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 08:03
Advertentie

Luka Modric is trots op de veerkracht die Kroatië woensdagavond heeft getoond. Hij leidde zijn ploeg in de verlenging tegen het Nederlands elftal naar een 2-4 zege. Door de overwinning stootten de Kroaten door naar de finale van de Nations League, waarin een ontmoeting met Spanje óf Italië wacht.

Noa Lang dwong in minuut 96 een verlenging af, waarin Bruno Petkovic en Modric uiteindelijk voor de beslissing zorgden. Kroatië wist in het Nations League-duel meerdere keren de rug te rechten. “Zij kwamen met 1-0 voor en toen zijn wij uit een ander vaatje gaan tappen", zei Modric bij de NOS. “We begonnen beter te spelen en begonnen meer kansen te creëren, toen draaiden we de wedstrijd om. Helaas krijg je op het einde die goal tegen. Zij gingen voor de lange bal en waren gevaarlijk met al die grote spelers. Maar we hebben karakter getoond in de verlenging en verdienden het om te winnen.”

Modric toonde tegen Oranje eens te meer zijn klasse. De UEFA verkoos hem na afloop als Man of the Match. In de 119e minuut kreeg de middenvelder een publiekswissel van bondscoach Zlatko Dalic en verliet hij onder luid applaus van de Kroatische supporters het veld. “We hadden de fans echt achter ons staan. Ze waren geweldig vandaag. Het voelde alsof we thuis speelden.” Ook bij de Nederlandse fans kreeg de spelverdeler de handen op elkaar.

De sleet lijkt er maar niet op te komen bij Modric, zo zag ook Jeroen Grueter. De verslaggever van de NOS vroeg de inmiddels 37-jarige Kroaat tijdens een interview naar zijn paspoort. “Haha, ik zal hem straks laten zien”, antwoordde hij lachend. Modric krijgt zondag de kans om zijn eerste prijs met Kroatië te winnen. In de finale van de Nations League wacht een ontmoeting met Spanje óf Italië, die het donderdagavond in De Grolsch Veste tegen elkaar opnemen.

Bezig met laden …