voetbalzone

Lukaku berooft ex-werkgever Chelsea van allerlaatste kans

Thijs Post12 mrt 2016, 19:23
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2016, 19:23
Advertentie

Chelsea nam Romelu Lukaku in 2011 over van Anderlecht, maar op Stamford Bridge kwam het megatalent niet uit de verf. Lukaku werd verhuurd aan West Bromwich Albion en later verkocht aan Everton, waar hij aantoont dat hij een spits van wereldklasse is. Chelsea lijkt een fout te hebben gemaakt door Lukaku te verkopen en dat werd zaterdag pijnlijk duidelijk in de onderlinge ontmoeting in de FA Cup (2-0). Lukaku maakte twee doelpunten tegen Chelsea; collega Diego Costa kreeg rood.

/

Voordat Lukaku zich liet gelden, gebeurde er lange tijd niet veel. Tom Cleverley nam al na veertig tellen het doel van Thibaut Courtois onder vuur, waardoor de fans op Goodison Park zich in de handen wreven in de hoop op een heet avondje. Omdat Kenedy nog geen minuut later aan de andere kant een dot van een kans miste, was de start uiterst veelbelovend. De rest van de eerste helft was echter niet bijzonder. Zo hoefde Everton-keeper Joel Robles slechts een redding te verrichten, toen Willian het probeerde met een directe vrije trap.

Ook na rust viel er aanvankelijk niet veel te beleven. De duels vonden plaats op het middenveld en de arbitrage moest regelmatig ingrijpen door kleine overtredingen. Pas na een uur spelen viel er weer wat te beleven, toen Diego Costa de bal (op aangeven van Cesc Fàbregas) voorlangs schoof. Het werd wel wat leuker, want beide partijen kropen langzaam maar zeker wat meer uit hun schulp.

/

Everton-manager Roberto Martínez zal geweten hebben dat het met een mogelijke replay op Stamford Bridge een lastig verhaal zou gaan worden, dus hij stuurde zijn manschappen langzaam maar zeker wat verder naar voren. Alsof het zo moest zijn deed Lukaku, die daarvoor nauwelijks te zien was, zijn ex-werkgever pijn. De (nog altijd maar) 22-jarige Belg produceerde een sensationeel doelpunt door twee tegenstanders af te houden, het strafschopgebied in te slalommen en fraai af te ronden.

Door de buitenspelval te omzeilen en de bal door de benen van Courtois te schuiven maakte Lukaku ook nummer twee, waardoor Chelsea de laatste kans op een hoofdprijs aan de horizon zag verdwijnen. De ploeg van manager Guus Hiddink werd in de rampweek ook al uitgeschakeld in de Champions League, terwijl de Premier League al langer onbegonnen werk is. Even na de tweede van Lukaku konden er nog twee spelers vervroegd naar de douche. Diego Costa liet zich provoceren en incasseerde zijn tweede gele kaart; Gareth Barry beging een domme overtreding voor zijn tweede gele prent.

Bezig met laden …