Lukaku bewijst topvorm in jubileumduel en redt punt voor Everton

Gijs Freriks07 dec 2015, 21:49
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2015, 21:49

Everton heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace. The Toffees waren de bovenliggende partij, maar wisten door een doelpunt in de tachtigste minuut pas een nederlaag te voorkomen op Goodison Park: 1-1. Romelu Lukaku maakte zijn vijftigste doelpunt in honderd officiële wedstrijden voor Everton en is de eerste Evertonian sinds Peter Beardsley in 1991 die in vijf duels achter elkaar heeft gescoord.

Onder toeziend oog van onder anderen Wayne Rooney domineerde Everton in de eerste helft onder aanvoering van Lukaku en Gerard Deulofeu. De Belgische aanvaller had zelfs het openingsdoelpunt kunnen maken, maar zijn schot spatte na ruim twintig minuten uiteen op de paal. Palace liet in aanvallend opzicht niet veel zien, maar Connor Wickham kreeg nog wel een goede mogelijkheid. De aanvaller zag zijn kopbal gekeerd worden door Tim Howard.

Everton slaagde er ook in de tweede helft niet in om de code te kraken. Ross Barkley trapte naast, Wickham kopte de bal bijna in eigen doel en Wayne Hennessey keerde een pegel van Tom Cleverley. Na 76 minuten werd het plots 0-1: Scott Dann kopte raak uit een hoekschop. Everton schroefde de druk op het vijandelijke doel hierna nog eens op en nadat Lukaku de kruising had getroffen, tikte hij na tachtig minuten de bevrijdende 1-1 binnen.