voetbalzone

Lukaku moet vrezen: ‘Ik ga kijken welk profiel spits het beste past’

Robin Bruggeman15 jun 2016, 15:22
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2016, 15:22
Advertentie

België kon maandag de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken, de Rode Duivels gingen met 0-2 onderuit tegen Italië, en zal nu zaterdag tegen Ierland flink aan de bak moeten. Bondscoach Marc Wilmots is echter niet van plan stevig in te grijpen, al lijkt het erop dat Romelu Lukaku moet vrezen voor zijn basisplaats.

/

“Ik ga kijken naar Ierland-Zweden en beslis nadien wie ik opstel. Ik ga bekijken welk profiel van spits het beste is om te laten starten. Ik heb vier verschillende profielen. De spits moet in ieder geval meer bewegen, maar ook druk zetten op de tegenstander”, vertelde hij op een perspraatje. “Ik ga mijn filosofie niet veranderen. Bovendien hebben we enkel jonge spitsen, geen ervaren mannen als Mario Mandzukic of Graziano Pellè. Wacht tot over een paar jaar.”

Wilmots kan centraal voorin verder kiezen uit Divock Origi, die ook al inviel tegen de Italianen, Christian Benteke en Michy Batshuayi. Die laatste had verwacht dat hij tegen la Squadra Azzurra in het veld zou komen, maar de bondscoach verdedigt zijn keuze: “Ik dacht dat Origi met zijn snelheid goed had kunnen renderen. Ik ga nu kijken welk profiel het beste is. Er zijn andere spitsen die heel hard werken op training en die misschien hun kans gaan krijgen.”

Bezig met laden …