voetbalzone

'Lukoki heeft bewezen een dreiging te vormen voor elke verdediging'

Matthijs van Laar07 aug 2014, 12:23
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2014, 12:23
Advertentie
voetbalzone

Jody Lukoki blijft toch voor de Eredivisie behouden. Er was enige tijd terug sprake van dat de aanvaller te duur zou zijn voor clubs buiten de Nederlandse top, maar donderdag maakte PEC Zwolle bekend dat het de vleugelspeler voor drie jaar heeft overgenomen van Ajax. Technisch directeur Gerard Nijkamp toont zich een tevreden man.

De bewindsvoerder geeft op de website van de Overijsselse club toe dat de komst van Lukoki een gevolg is van het naderende vertrek van Kamohelo Mokotjo, die op het punt staat te tekenen bij FC Twente. "Door het eventuele vertrek van Mokotjo en de start van de competitie vrijdag, ben ik gelukkig dat het zo snel is gelukt om Jody te contracteren", aldus Nijkamp, die onder de indruk is geraakt van Lukoki in zijn jaar bij SC Cambuur.

"Deze aanvaller heeft vorig seizoen bewezen een constante dreiging te vormen voor elke verdediging", vervolgt hij. "Met zijn snelheid en individuele actie, heeft hij het in zich om vanuit het niets iets te creëren. Het doet mij goed dat het is gelukt om Jody voor langere tijd vast te leggen." Hoeveel PEC Zwolle aan Ajax heeft betaald voor de komst van Lukoki, is niet bekend.

Bezig met laden …