voetbalzone

Lutsharel Geertruida maakt vertrekwens kenbaar in gesprek met Arne Slot

Jeroen van Poppel08 jul 2023, 15:56
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 15:56
Advertentie

Arne Slot en Lutsharel Geertruida hebben gesproken over de interesse van RB Leipzig. De multifunctionele verdediger heeft in dat gesprek kenbaar gemaakt dat hij graag de overstap wil maken naar die Roten Bullen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het is nu aan de clubs om een akkoord te bereiken over de transfersom van Geertruida.

Feyenoord stelt zich hard op in de onderhandelingen met Leipzig over Geertruida, zo weet De Telegraaf. De Rotterdammers hebben een tweede bod resoluut van tafel geveegd. Algemeen directeur Dennis te Kloese werkt alleen mee aan een transfer indien Geertruida de duurste Feyenoorder aller tijden wordt.

Het record is nu in handen van Orkun Kökçü, die deze zomer verkocht werd aan Benfica. De middenvelder leverde een bedrag van in totaal 30 miljoen euro (25 vast plus 5 variabel) en een doorverkooppercentage van 25 op. De spanningen tussen het kamp-Feyenoord enerzijds en het kamp-Geertruida (inclusief zijn moeder en zaakwaarnemer Leegreg Fer) anderzijds nemen volgens De Telegraaf toe. Te Kloese raakt daar niet van onder de indruk.

Feyenoord stelt zich op het standpunt dat Geertruida niet minder goed is dan Jurriën Timber, die Ajax voor een bedrag van ongeveer 40 miljoen euro vast plus 5 miljoen euro aan variabelen aan Arsenal verkoopt. Te Kloese wenst echter geen exact bedrag op Geertruida te plakken, omdat Feyenoord de 22-jarige verdediger niet kwijt wil. Geertruida ligt tot medio 2025 vast, waardoor de club ook geen noodzaak voelt tot verkopen.

Dinsdag werd bekend dat RB Leipzig een tweede bod van 'rond de twintig miljoen euro' bij Feyenoord heeft neergelegd voor Geertruida. Dat meldde Feyenoord-watcher Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. Geertruida heeft ook al een persoonlijk akkoord bereikt met die Roten Bullen en is nu in afwachting van de onderhandelingen tussen de clubs, zo meldde Fabrizio Romano dinsdagavond.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …