Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong helpt PSV aan zuinige overwinning tegen Almere City

Laatste update:

PSV heeft zaterdag zonder al te veel spektakel gewonnen in de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz had tegen Almere City FC ruim voldoende aan twee doelpunten van Luuk de Jong, waarvan een penalty: 2-0. De Eindhovenaren breiden de voorsprong als koploper van de Eredivisie op Feyenoord in ieder geval voor even uit tot dertien punten. Almere City staat dertiende.

De verwachtingen in het Philips Stadion zullen voorafgaand hoog geweest zijn. PSV trad aan in een op papier zeer aanvallende opstelling, met daarin Noa Lang en Guus Til op het middenveld. Voorin kreeg Luuk de Jong ondersteuning vanaf de vleugels van Johan Bakayoko en Hirving Lozano.

Het gehoopte spektakel bleef echter uit. PSV had de hele wedstrijd moeite in de combinaties en kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen tegen het goed gegroepeerde Almere City.

In de vijfde minuut van de wedstrijd verzuimde scheidsrechter Rob Dieperink om rood te trekken voor Sherel Floranus, die aan de noodrem trok bij de doorgebroken Til. Floranus kwam weg met geel.

In het restant van de eerste helft slaagde PSV er twee keer in om een speler vrij voor keeper Nordin Bakker te zetten. De Almere-goalie verkleinde in de tiende minuut van de wedstrijd de hoek voor Lozano, die daardoor op hem schoot. Hetzelfde overkwam een kwartier later Bakayoko, die vrijkwam na een prachtige dieptebal van Olivier Boscagli.

De wedstrijd leek al totaal doodgebloed toen PSV vlak voor rust plots de leiding nam. Sergiño Dest brak over links door en had een uitstekende voorzet in huis op De Jong, die binnentikte: 1-0.

Een kwartier na rust verdubbelde PSV de marge. Almere-verdediger Loïc Mbe Soh wierp zijn lichaam voor een schot van Lozano en kreeg de bal daarbij tegen de arm: een penalty voor PSV. De Jong maakte het uiterst kalm af: 2-0.

In de eindfase maakte Jason van Duiven, die door PSV wordt verhuurd aan Almere, zijn opwachting als invaller. In blessuretijd had de spits een voor hem heel bijzonder doelpunt kunnen maken, maar Van Duiven stuitte een-op-een op de snel uitgekomen Walter Benítez.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Welkom terug! | PSV
Reacties

Lekker overwinning. Psv niet al te best maar goed, met weinig energie verspilling de 3 punten gepakt.

27 januari 2024 om 20:39

Gewoon een prima overwinning van PSV in een moeilijke fase van het seizoen die elke ploeg wel eens doormaakt. De commentator gaat er niet van slapen vanavond denk ik. Volgende week Ajax. Lastige wedstrijd, maar gelukkig doet Henderson vanavond niet mee waardoor er volgende week nog wat aanpassingsproblemen zullen zijn. Toch verwacht ik een lastige wedstrijd, omdat Ajax steeds beter in vorm komt. Zeker voorin zijn ze gewoon nog steeds top eredivisie. Brobby Berghuis en Bergwijn zijn gewoon echt goede spelers, ook al krijgen ze dit seizoen vaak (terecht) kritiek.

27 januari 2024 om 20:45

Zeker een prima overwinning. Ben er echt wel blij mee haha. Volgende week gaat het hoe dan ook moeilijk worden. Maar goed, we kunnen ze pakken.De penalty vond ik meer dan terecht. Was een lompe actie van de speler van Almere City. Leek wel op een keeper🤣

27 januari 2024 om 20:50

Zou leuk zijn als PSV weer wint. Ze hebben de laatste 6(!) onderlinge wedstrijden gewonnen. Doelsaldo 19 goals voor en 7 tegen

27 januari 2024 om 21:31

Aanpassingsproblemen met Henderson? Tahirovic is dusdanig slecht, dat Henderson nu al beter is met zijn ervaring. Vraag is natuurlijk of hij het fysiek al weer helemaal bijbeent. Maar voetbaltechnisch lijkt die wissel me geen probleem.

27 januari 2024 om 23:08

En toch denk ik na net Heracles Ajax te hebben gezien dat wij ( Ajax) blij met een puntje mogen zijn tegen PSV. Verdedigend is het op de flanken zo zwak daar maken bajayoko en Lang of Lozano echt gehakt van dus je kunt gerust zijn.

27 januari 2024 om 20:40

Vond de penalty wel erg makkelijk gegeven. Krijgen wel erg gemakkelijk penalty’s de laatste tijd…

27 januari 2024 om 20:42

Hahah wacht nog even een paar weken met deze grappen. Het is nu nog te vers om te kunnen lachen. Zeker omdat PSV altijd bijzondere dingen meemaakt in de Kuip

27 januari 2024 om 20:44

Pff… hoe duidelijk wil je het hebben.

27 januari 2024 om 20:44

Haha het was wachten tot er iemand ging happen.

27 januari 2024 om 20:45

Eredivisieajax
Volgens mij dacht hij dat hij de keeper was

27 januari 2024 om 20:45

Bakayoko mag daarentegen echt wel eens gaan banken hoor, die is nu echt al lang niet goed. Tegen Ajax zul je waarschijnlijk iets meer ruimte krijgen, dus hopelijk starten we dan met Lozano op rechts en Lang op links (lang op 10 hoef ik ook niet weer te zien). Mauro en Til op het middenveld lijkt me voor dan prima; ik had vanavond graag Tygo Land gezien, maar je kunt het niet maken om hem in de Arena voor de leeuwen te gooien in een belangrijke wedstrijd.

Ramalho vond ik overigens best aardig vandaag, en ik heb me weer eens verbaasd over de conditie van Guus Til. Vanavond was natuurlijk geen slopende wedstrijd maar die jaagt in minuut 90 nog net zo makkelijk af als in minuut 5, dat is wel grappig om te zien.

Dat waren dan de positieve punten ook wel, ik vond het vrij kleurloos vandaag en Dest stond m.i. vandaag een paar keer echt te hoog waardoor hij niet altijd aanspeelbaar was in de opbouw die daardoor noodgedwongen altijd via de rechterkant moest en Vertessen Luuk of Pepi in de weg ging lopen. Gelukkig is PSV wel in staat dit soort dingen gewoon uit te spelen en dan is het zoals hieronder gezegd voor de rest gewoon duimen tot Veerman/saibari terug zijn.

27 januari 2024 om 21:31

Bakayoko speelt niet goed, maar krijgt ook geen hulp van Teze en Til. Dat maakt het een stuk lastiger om de 1 tegen 1 te domineren. Lozano heeft het daardoor ook wel wat makkelijker, ik zeg het al langer en zeg het nu opnieuw, haal aub Sambo naar RB en Teze centraal. Dan gaat Bakayoko waarschijnlijk ook weer beter renderen.

Bakayoko kan in deze vorm beter even tegen zichzelf in bescherming worden genomen en op de bank gaan plaatsnemen. Onbegrijpelijk dat Bosz hem steeds 90 minuten laat spelen. Met Lang en Lozano ook nog niet in oude doen vind ik het echt heel merkwaardig dat PSV er geen moeite mee heeft om Vertessen voor een bodemprijs naar Berlijn te laten gaan

27 januari 2024 om 20:46

die steeg gewoon effe boven zich zelf uit voor de winterstop en las ik dan hij meer dan 50 mil waard was. psv mag blij zijn met een bedrag van 15 mil want meer is hij ook niet waard heb nog niks bewezen

27 januari 2024 om 20:49

Dan kunnen we hetzelfde zeggen over Gimenez want die is ook drama de laatste wedstrijden en is nu ook ingehaald door de Jong als MVP. Bakayoko komt er wel maar heeft nu een matige fase. Gebeurt wel vaker bij jonge spelers en hopelijk begint het weer te lopen als we Lozano en Lang even in de basis zetten op de vleugels.

27 januari 2024 om 20:55

Ja klop ook geen 50 mil waard

27 januari 2024 om 20:55

Afgelopen zomer is er 40 miljoen voor geboden en in voetbal ben je net zoveel waard als de gek ervoor geeft. Zeggen dat hij nog geen 15 miljoen waard is vind ik dan ook een onzinnige uitspraak. Los daarvan blijft het in mijn ogen gewoon een geweldig talent die in een mindere fase zit

27 januari 2024 om 21:20

Een club dat aan wanbeleid doet zal 15 mil betalen. Hij is wisselvallig

27 januari 2024 om 21:23

Hij draaide mee in een goed draaiend elftal en dan kan ik zelfs mee doen en boven me uit stijgen. Nu is het elftal wat minder en zie je hem niet. Ik dacht eerst doet hij wel mee vanavond want ik zie hem niet

Het wordt even doorbijten tot Veerman, Saibari en Tillman terug zijn. Het loopt niet echt soepel laatste weken. Ajax uit gaat lastig worden maar zelfs als we daar verliezen is er ook nog niet veel aan de hand. Luukie nu wel de MVP van de Eredivisie. Gewoon Gimenez en Pavlidis voorbij gaan op je 33e wat een baas.

27 januari 2024 om 20:46

Precies, hopelijk is veerman erbij tegen ajax en Tilman ook.
Voor Marokko hoop ik het niet , maar voor psv hoop ik dat ze de volgende ronde niet halen ivm Saibari

27 januari 2024 om 20:47

Die halen de volgende ronde helaas wel. Zeer zwakke tegenstander

27 januari 2024 om 20:53

Marokko is met Senegal zwaar favoriet. Die zien we jammer genoeg pas weer over 3 weken.

27 januari 2024 om 21:13

En dan te bedenken dat Saibari daar de eerste twee wedstrijden op de bank zat en in de derde wedstrijd na driekwart wedstrijd werd gewisseld.

28 januari 2024 om 00:03

Nou... misschien heb ik dat wel liever dan dat hij alles speelt inclusief eventuele verlengingen straks.

27 januari 2024 om 20:51

Ajax uit gaat lastig worden, goed om te weten dat de Psv-ers nog wel humor hebben. Pak voor de gein even de opstelling van Ajax van vandaag erbij. Als je met zo'n opstelling tegen Psv aan komt zetten word het gewoon 0-5 of 0-6 in Amsterdam.

27 januari 2024 om 21:14

Zelfs toen PSV in topvorm was en in eigen huis speelde ging het niet zo makkelijk dat het 5/6-0 werd he. Wordt gewoon een lastige wedstrijd. Niet in de laatste plaats omdat Ramalho zich weer als een f-pupil gaat laten wegzetten door Brobbey. Brobbey weet precies hoe hij hem moet bespelen. Dat viel me vorig jaar in de bekerfinale al op en in Eindhoven dit seizoen deed hij dat nog even dunnetjes over. Daar blijven echt wel kansen liggen voor Ajax, hoe matig ze op papier ook zouden mogen zijn

27 januari 2024 om 21:16

PSV mist al een paar wedstrijden zijn complete middenveld minus Schouten. Tot de terugkeer van Veerman, Tillman en Saibari is het overleven voor PSV. Overigens denk ik dat Saibari nog wel even weg blijft, ik zie Marokko heel ver komen op de Afrika Cup.

27 januari 2024 om 21:17

Schouten in! Probleem opgelost

27 januari 2024 om 21:27

Een psv in vorm win net als Feyenoord makkelijk in de arena met hun ogen dicht

27 januari 2024 om 22:44

Wel of niet in vorm/crisis... blijven wedstrijden opzich. Kijk maar in Eindhoven.

27 januari 2024 om 21:25

De jong heb wel wat betere aanvallers om hem heen maar ook al ga je die 2 voorbij schiet je er niks mee op want hij leverd niks meer op die andere 2 wel

De supporters zijn niet bepaald verwend vandaag. Jammer dat Tygo Land niet wat speeltijd kreeg en vooral jammer dat Pepi telkens maar een miezerig kwartiertje krijgt. Verder telt vooral de winst, geen blessures en hebben Lang en Lozano weer veel minuten kunnen spelen. Het is wachten tot Saibari terug is en Til snel de bank op verdwijnt.

28 januari 2024 om 00:08

Dat zijn echt de twee grote minpunten. Ik had ook Land graag gezien. En Pepi na de penalty, meteen. Ik vind dat geschipper met backs en 10en op die positie naast Schouten eigenlijk maar niks, als je een talent hebt rondlopen voor die specifieke positie. En Pepi? Bosz moet hem echt meer gunnen. Luukinho heeft er al twee inliggen, en het is qua veldspel veel meer een Pepi wedstrijd. Breng hem dan gewoon. Misschien heeft Luuk dan ook geen ijszak nodig.

Matige wedstrijd van psv maar zeer terecht gewonnen en toch een leuk ploegje dat almere cty

Gewoon zakelijk de 3 punten opgeveegd, veel meer zit er voorlopig niet in zonder Veerman, Saibari en Tillman.

Vond Almere de vorige wedstrijd ook goed spelen. Eindigde in 0-4, maar toen maakten ze het ons lastiger dan nu. Van la Parra had toen geloof ik nog schoendozen om, maar die kreeg me een kansen. Nu, uit voor hun, waren ze weer heel degelijk. Ik vind Alex Pastoor altijd nogal wijsneuzerig overkomen, maar je ziet duidelijk de hand van de trainer en Almere staat organisatorisch sterk. Die schaar ik qua voetbal echt niet onder de degradatiekandidaten. Heel knap.

Voor ons, de nul! Daar krijg ik nooit genoeg van. Van FC Zo Lek Als Een Mandje naar alweer de 11e clean sheet voor Benitez. En twee goals voor de Captain. Helemaal prima.

We kwamen er niet lekker door, maar ik heb me weinig geërgerd. We missen Veerman gewoon heel erg voor net dat extra stukje brille. Als buitenlandse clubs nog niet overtuigd waren van Joey tijdens de wedstrijden dat hij speelde, zouden ze moeten zien wat de impact is als hij niet speelt. Voor mij is hij alleen maar meer waard geworden.

Op naar Ajax!

28 januari 2024 om 02:04

Van la Parra heeft al 10 jaar schoendozen om

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren