voetbalzone

Luuk de Jong krijgt naast Ricardo Pepi nóg een concurrent in spitspositie

Jonathan van Haaster25 jun 2023, 21:20
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2023, 21:20
Advertentie

Jason van Duiven krijgt bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen de kans bij de A-selectie van PSV, zo meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Van Duiven maakte het afgelopen seizoen furore bij Jong PSV dankzij zijn vijftien treffers in de Keuken Kampioen Divisie. De Almeloër wordt nu door de club beloond, al lijken de prestaties van de spits zelf te gaan bepalen of hij zich op permanente basis speler van het eerste mag noemen. Van Duiven moet in ieder geval de concurrentie aan met aanvoerder Luuk de Jong. PSV is daarnaast dicht bij de komst van FC Augsburg-spits Ricardo Pepi.

Van Duiven, die tot medio 2025 vastligt in Eindhoven, speelde het afgelopen seizoen 34 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Naast de vijftien treffers die hij noteerde was hij ook goed voor drie assists. Tot een debuut in het eerste is het nog niet gekomen voor de achttienjarige aanvaller, maar daar lijkt het komende seizoen verandering in te gaan komen. Op zondag 14 mei nam toenmalig trainer Ruud van Nistelrooij Van Duiven wel op in zijn selectie voor het duel met Fortuna Sittard, maar laatstgenoemde kwam toen niet van de bank af.

Naast het indrukwekkende doelpuntentotaal van vijftien maakte Van Duiven ook indruk met de kwaliteit van sommige van zijn goals. Zo maakte hij in de eerste helft van het duel tussen Almere City en Jong PSV (1-2) een schitterende goal vanaf een meter of 35, door de bal over doelman Nordin Bakker heen te stiftten. Datzelfde duel wist hij via een fraaie voetbeweging ruimte voor zichzelf te creëren, om vervolgens zijn tweede van de wedstrijd binnen te tikken.

Van Duiven verruilde de jeugdopleiding van FC Twente in de zomer van 2018 voor die van PSV. Na enkele jaren bij de Onder 17 en Onder 18 maakte hij op 5 augustus 2022 zijn debuut voor Jong PSV. In de wedstrijd daarna, in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, was zijn eerste treffer in het Nederlandse betaald voetbal direct goed voor de overwinning: 1-0. Van de 34 wedstrijden die hij speelde voor Jong PSV, stond hij er 30 in de basis. Vier keer viel hij in. Mogelijk stroomt er binnenkort opnieuw een Van Duiven naar het eerste door. Het jongere broertje van Jason, Robin (17), maakte het afgelopen seizoen grote indruk in de Onder 17. In 28 wedstrijden maakte de aanvaller 32 goals.

Bezig met laden …