voetbalzone

Luxemburgse arbiter wist niets van Schotse staking: 'Ik deed mijn werk'

Peter Nusselder29 nov 2010, 10:12
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2010, 10:12
Advertentie

De staking van scheidsrechters in Schotland zorgde er afgelopen weekend voor dat arbiters uit het buitenland opgeroepen moesten worden om wedstrijden in de Schotse Premier League te leiden. Alain Hamer uit Luxemburg was één van hen, maar was vooraf zo goed als nergens van op de hoogte.

Hamer floot op woensdagavond nog in de Champions League bij Hapoel Tel Aviv tegen Benfica en kreeg daarop gelijk te horen dat hij door moest naar Schotland. “Er is me helemaal niets verteld voordat ik hier naartoe kwam”, vertelt de leidsman in de Schotse media. “Er werd me gezegd dat de Luxemburgse voetbalbond mij had uitgekozen om naar Schotland te gaan”, vervolgt Hamer.

“Maar niemand vertelde me waarom of, tot op het laatste moment, zelfs ook maar waar ik naartoe zou gaan”, aldus de scheids bij Celtic-Inverness (2-2), die daar pas hoorde dat de Schotse arbiters staakten omdat hun integriteit herhaaldelijk in twijfel wordt getrokken. “Als ik meer tijd had gehad, had ik wellicht mijn collega's gebeld om te overleggen of ik dit moest doen. Maar ik had geen tijd en heb gewoon mijn werk gedaan. Gelukkig waren er geen controversiële beslissingen en heeft niemand het over mijn optreden.”

Bezig met laden …