Lyon breidt voorsprong op Nancy uit

02 dec 2007, 22:36
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2007, 22:36
Olympique Lyon heeft de voorsprong op AS Nancy tot zes punten vergroot. De regerend landskampioen kende in het eigen Stade Gerland geen problemen met RC Strasbourg (5-0) en profiteerde daarmee van de nederlaag van Nancy bij Le Mans van zaterdagmiddag.

Kim Källström was de gevierde man in Oost-Frankrijk. De Zweedse middenvelder opende in de dertiende minuut op aangeven van Karim Benzema de score en nam tien minuten voor tijd de vijfde treffer, vanaf de strafschopstip, voor zijn rekening.

Tussendoor tekende Juninho Pernambucano met een vrije trap voor de tweede treffer, scoorde Benzema alweer zijn twaalfde treffer van het seizoen en nam François Clerc het vierde doelpunt voor zijn rekening. Nancy heeft nog één duel tegoed en kan woensdag in en tegen Toulouse de achterstand tot drie punten verkleinen.