Lyon grijpt koppositie en wacht uitslag van ‘Le Classique’ af

Daniel Cabot Kerkdijk04 apr 2015, 18:52
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2015, 18:52

Olympique Lyon gaat voorlopig aan kop in Frankrijk. De ploeg van trainer Hubert Fournier zegevierde zaterdag met 1-3 over Guingamp en heeft daardoor een voorsprong van twee punten op Paris Saint-Germain. De regerend landskampioen komt zondagavond vanaf 21.00 uur pas in actie, in Le Classique bij nummer drie Olympique Marseille. De Zuid-Fransen hebben op hun beurt weer twee punten minder dan de Parijzenaars.

De bezoekers uit Lyon hadden in de eerste twintig minuten volop balbezit, meer dan 75 procent. Tot hele grote kansen voor L’OL leidde dat echter niet. Alleen een vrije trap van Nabil Fekir ging maar net naast het doel van Jonas Lössl. De doelman stond in de 26e minuut aan de basis van de openingstreffer. Fekir kreeg de bal van Alexandre Lacazette en zag hoe zijn schot via Lössl in het doel verdween: 0-1. Zes minuten voor rust kreeg Lyon op zeer makkelijke wijze een penalty. Lacazette speelde theater na een duel met Baissama Sankoh en benutte vervolgens zelf de toegekende elfmetertrap: 0-2. Het was alweer zijn 24e doelpunt van het seizoen.

Het was niet de enige domper voor Guingamp vlak voor de onderbreking. Christophe Kerbrat zette zeer ruw een tackle op Jordan Ferri in en mocht van scheidsrechter Clément Turpin direct inrukken. In de tweede helft daalde het tempo en gooide Clinton N’jie het duel na een uur spelen in het slot. De aanvaller kreeg de bal op links, trok naar binnen en schoot het leer diagonaal achter Lössl: 0-3. Guingamp maakte er elf minuten voor tijd nog 1-3 van, via Claudio Beauvue, maar tot meer waren de tien man van de thuisploeg niet in staat.