Lyon laat door gemiste strafschop gigantisch gat vallen met PSG

Demen Bulbul29 sep 2018, 21:55
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2018, 21:55

Olympique Lyon heeft zaterdagavond twee dure punten laten liggen in de Ligue 1. Het elftal van trainer Bruno Génésio kwam op eigen veld niet voorbij laagvlieger Nantes: 1-1. Nabil Fekir had de Franse grootmacht in de slotfase nog de drie punten kunnen bezorgen, maar hij miste een strafschop. De achterstand van Lyon op koploper Paris Saint-Germain is door het puntverlies na acht speelrondes al opgelopen tot tien punten.

Memphis Depay keerde bij Lyon terug in de basiself, nadat hij midweeks tegen Dijon slechts zes minuten speelde als invaller. Voor Kenny Tete was vanwege blessureleed geen plaats in de selectie van les Gones: Léo Dubois kreeg op de rechtsbackpositie het vertrouwen van Génésio, terwijl Rafael op de reservebank zat.

Het begin van de thuisploeg mocht er wezen, want Houssem Aouar tekende na 22 minuten voetballen voor de 1-0. Het toptalent van Lyon ontving de bal onbedoeld van aanvalsleider Moussa Dembélé en schoof vervolgens beheerst binnen. Het elftal van Génésio had het betere van het spel in de eerste helft, maar moest wel bedachtzaam blijven voor het gevaar van de bezoekers.

Nantes loste in de eerste helft namelijk enkele waarschuwingsschoten af en wist na een uur voetballen ook daadwerkelijk langszij te komen in het Parc Olympique Lyonnais. Gabriel Boschilia knalde de bal vanaf een meter of twintig in de benedenhoek. Lyon maakte jacht op een tweede treffer en kreeg tien minuten voor tijd ook een grote kans, nadat voormalig Vitessenaar Matt Miazga een overtreding had begaan op Aouar. Het buitenkansje werd echter gemist door Fekir, waardoor Lyon genoegen moest nemen met een puntje.