voetbalzone

Lyon met B-elftal tegen Caen

07 dec 2007, 14:26
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2007, 14:26
Advertentie
Olympique Lyon had graag het voorbeeld van Glasgow Rangers gevolgd, dat dit weekend vrij kreeg van de Schotse bond om zich zo in alle rust voor te bereiden op het cruciale Champions League-duel tussen beide grootmachten. De Franse bond wilde daar echter niet aan meewerken, waardoor Lyon zaterdag gewoon in actie moet komen.

Dit tot ontsteltenis van Alain Perrin, coach van Lyon. "We zullen er echter mee moeten leven", vertelde de oefenmeester. "De Rangers hebben vrij gekregen maar in Frankrijk hoef je niet op enige vorm van medewerking te rekenen." De wedstrijd tegen laagvlieger Caen vindt gewoon doorgang.

Perrin liet weten dat hij niet met zijn sterkste elftal zal beginnen. "Ik zal enkele spelers rust geven. Voor andere spelers is dat de mogelijkheid om zich in het team te knokken voor de wedstrijd tegen Glasgow Rangers. Dat is een duel die we móéten winnen, de wedstrijd tegen Caen is er een die we willen winnen."

Runner-up Nancy hoopt de draad weer op te pakken na de remise tegen Toulouse van afgelopen woensdag. De ploeg speelt dit weekend thuis tegen Valenciennes. Achter de namen van Michal Chretien, Youssouf Hadji en Monsek Zerka staan nog vraagtekens.

Dat is echter niks vergeleken met Toulouse. De ploeg mist aankomend weekend liefst negen spelers wegens blessures of schorsingen. Laagvlieger Lille hoopt daar van te kunnen profiteren. De huidige nummer zeventien van de ranglijst hoopt de weg omhoog spoedig te kunnen inslaan.

Datzelfde geldt voor Olympique Marseille, de werkgever van Eric Gerets en Boudewijn Zenden. Aankomende zaterdag speelt de ploeg tegen AS Monaco, ook al een ploeg dat ver onder de maat presteert. Marseille moet het stellen zonder smaakmaker Samir Nasri, die kampt met een enkelblessure.

Girondins Bordeaux gaat op jacht naar de aansluiting bij de top. De nummer drie van de ranglijst (zeven punten minder dan nummer twee Nancy) gaat dit weekend op bezoek bij Olympique Nice. Nice staat met 23 punten zesde in de Lique 1.
Bezig met laden …