voetbalzone

‘Lyon schrikt wakker en komt in actie inzake Memphis Depay’

Tim Siekman07 feb 2020, 12:15
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2020, 12:15
Advertentie

Olympique Lyon praat momenteel met Memphis Depay over een nieuw contract, zo meldt L'Équipe. De Franse club gaf eerder al aan dat men graag de verbintenis van de Oranje-international, die loopt tot medio 2021, wil verlengen. Volgens de Franse sportkrant maakt Lyon nu werk van een nieuwe deal inzake de aanvaller.

Depay is de komende maanden uit de roulatie vanwege een ernstige knieblessure en is druk bezig met zijn herstel. Lyon zou naar verluidt onlangs tot het besef zijn gekomen dat de afwezigheid van de Nederlander voor een enorme kwaliteitsverlies heeft gezorgd bij de selectie. Lyon zou nu met Depay en zijn entourage een nieuwe deal aan het bespreken zijn.

{embed}

Lyon presenteert nieuwe spits: 'Eerste grote winterse transfer sinds Memphis'
{/embed}

Voorzitter Jean-Michel Aulas erkent dat de club graag verder door wil met Depay. "We gaan het verlengen, we hebben altijd een geweldige band met hem gehad", aldus de president. De gesprekken lopen al enige tijd en er heerst optimisme wat betreft een nieuwe deal, zo klinkt het. Depay heeft eerder nog aangegeven graag de stap naar de Europese top te willen maken.

Depay speelt sinds januari 2017 voor les Gones. Sindsdien kwam de 25-jarige aanvaller tot 134 wedstrijden voor de Franse club, met 53 doelpunten en 43 assists als resultaat. L'Équipe meldde vrijdagochtend dat Depay momenteel 420.000 euro per maand verdient, waardoor de 51-voudig international bij de dertig grootverdieners van de Ligue 1 behoort.

Bezig met laden …