voetbalzone

Lyrische Raiola: ‘De MLS is nu de MLZ, ik ben altijd trots op Zlatan’

Daniel Cabot Kerkdijk01 apr 2018, 07:50
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2018, 07:50
Advertentie

Nog geen anderhalve dag was hij in Los Angeles, maar Zlatan Ibrahimovic veroverde meteen al de harten van de fans van Los Angeles Galaxy. De Zweed maakte zaterdag als invaller zijn debuut, in de derby tegen Los Angeles FC, en nam zowel de 3-3 als de 4-3 voor zijn rekening. Vooral de 3-3 was spectaculair: hij nam de bal in een keer op slof, een meter of dertig voor het doel, en scoorde. De goal ging meteen heel de wereld over.

In de extra tijd kopte Ibrahimovic op aangeven van Ashley Cole ook nog eens de 4-3 binnen. Zaakwaarnemer Mino Raiola suggereerde dat de Major League Soccer een naamsverandering kan ondergaan. “De MLS is zojuist de MLZ geworden, met drie keer meer waarde. Ik ben altijd trots op Zlatan”, gaf de Italiaanse Nederlander op Twitter te kennen. Ploeggenoot Jonathan dos Santos noemde de Zweed op Twitter zelfs ‘God’.

Na afloop kreeg de aanvaller de vraag wat hij van de massale aandacht van de fans op de tribunes voor zijn persoon vond. “Ze zeiden: we willen Zlatan, we willen Zlatan. Dus ik gaf ze Zlatan”, zei de ex-speler van onder meer Ajax, Juventus, Barcelona en Manchester United zonder blikken of blozen. “Ik zag dat de keeper ver voor zijn doel stond, en ja, ik schoot de bal over hem heen. Ik wilde eigenlijk mijn krachten bewaren, ik wist niet wat ik in mij had. Dus vandaar dat ik het in één keer probeerde.”

“Ik was blij. Veel te veel adrenaline. Het is moeilijk om je gevoelens na een dergelijk doelpunt te omschrijven.” Los Angeles Galaxy eindigde afgelopen seizoen als laatste in de Western Conference. In deze voetbaljaargang staat de ploeg van Siegfried Schmid op een tweede plaats, met zeven punten uit de eerste vier duels.

Bezig met laden …